Maak je klaar voor Max Crowdfund 2.0

Vanwege de snelle groei van het platform is Max bezig met de lancering van een nieuwe software. Blijf op de hoogte en volg de voortgang via deze pagina

phone

Exclusief interview

Felix Berkhout (CEO Max Crowdfund) en Grant Clark (CTO) bespreken de bouw van Max Crowdfund 2.0, de planning van de lancering en hoe dit investeren in vastgoed via crowdfunding zal verbeteren.

 

Ontmoet Grant Clark

Grants affiniteit met technologie begon op vierjarige leeftijd, als eerste in zijn familie die de videorecorder programmeerde en de trotse eigenaar van een Atari-gameconsole. Later won hij een beurs van SwissRe International voor een Bachelor of Science in Actuariële Wetenschappen aan de Witwatersrand University, en behaalde hij een MCSD bij Torque IT.

In 1999 begon hij zijn professionele carrière bij een Microsoft-partner, IDION Business Solutions Group. Slechts een jaar later werd Grant Development Team Leader bij FIHRST Management Services, een volledige dochteronderneming van Alexander Forbes, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. In 2004 had hij voldoende ervaring opgedaan om Managing Director te worden bij Blue Matrix Software, waar hij zijn eigen team van ontwikkelaars en analisten aanstuurde. Grants carrière omvatte het volledige spectrum van oplossingsrollen, variërend van bedrijfsanalist tot technisch operationeel manager, binnen sectoren als onderwijs, e-commerce, detailhandel en groothandel, onroerend goed, financiën en salarisadministratie, waardoor hij een uitzonderlijke afgeronde kennis van het bedrijfsleven heeft.

Het Maximize-systeem vereist zowel technische bekwaamheid als ruimdenkendheid, wat zeldzaam is in de FinTech-industrie, maar waar Grant over beschikt. Deze zelfverklaarde technerd en 'vader' van twee Zwitserse herders blijft innoveren en inspireren in zijn functies als  IT Manager voor Max Property Group en hoofd ontwikkeling voor Maximise.

Liveblog | Blijf op de hoogte met Max Crowdfund 2.0

Maandag 6 maart 2023 om 16:33
Voortgang softwaresysteem
De afgelopen weken heeft het IT-team wat zij de 'bouwsteenfase' noemen voltooid en gaat nu naar de volgende fasse van het nieuwe MCF-platform. De API-integraties zijn voltooid, waaronder Twilio, Bunq en Sumsub, om er maar een paar te noemen. Gebruikerstesten staan ​​gepland om over 2 weken te beginnen.
Vrijdag 13 Januari 2023 om 10:05
De laatste IT-updates
De IT Manager van Max Property Group Grant Clark bevestigt dat er veel vooruitgang is geboekt in de laatste maanden voor de voltooiing van het nieuwe platform. Zo is de nieuwe soft- en hardware statistiek afgerond, is de technische structuur opgezet en loopt de programmering voorspoedig. Tot nu toe ligt de IT-afdeling op schema om de software op 1 maart te testen en op 1 april live te gaan voor Max Crowdfund.
woensdag 2 Januari 2023 om 11:32
Het bouwen van de IT-afdeling
In maart 2022 crashte het systeem voor het eerst omdat het het aantal investeerders dat tegelijkertijd in een lening wilde investeren te groot was voor het platform. Om deze reden werd besloten om te beginnen met het bouwen van een nieuw, beter softwaresysteem. Van april tot oktober 2022 bleef Max Crowdfund groeien in het aantal investeerders en gefinancierde projecten en de softwareproblemen groeiden mee. In de zomer van 2022 huurde Max Property Group Grant Clark in als Manager van de IT-afdeling. Vanaf december 2022 besloot Max Crowdfund om het publiceren van leningen te vertragen omdat de software het verkeer niet aankan.
Show all

Tijdlijn Max Crowdfund

Kwartaal 1 2020
Lancering Max Crowdfund
Fondsenwervingen van derden toestaan om activa te creëren op Max Crowdfund.
Kwartaal 2 2020
Licentie AFM
Ontheffing van Autoriteit Financiële Markt (AFM) om investeringen in obligaties & vermogen toe te staan.
November 2020
Eerste project gelanceerd
Max Crowdfund lanceert haar eerste vastgoedproject en deze wordt succesvol opgehaald.
Februari 2021
Partner in Nieuw-Zeeland
Max Property Group gaat een partnerschap aan met Kirk Pullar om Maxcrowdfund in Nieuw-Zeeland te lanceren.
Maart 2021
€500.000,- opgehaald in aandelenuitgifte
Max Property Group heeft een €500.000 aandeleninvestering van bestaande en nieuwe investeerders veiliggesteld. Het geld wordt gebruikt om Max Crowdfund internationaal uit te breiden.
December 2021
Max Crowdfund financiert 10 miljoen euro aan vastgoedprojecten
Max Crowdfund financiert via haar investeerders voor 10 miljoen euro aan vastgoedprojecten, anderhalf jaar na de plaatsing van het eerste project.
Februari 2022
Max Crowdfund een van de snelst groeiende crowdfunding platform in Nederland
Max Crowdfund is, na het vertienvoudigen van het transactievolume ten opzichte van het voorgaande jaar, uitgeroepen tot één van de snelst groeiende crowdfundingplatforms in 2021 door marktonderzoeksbureau crowdfundingcijfers.nl.
1 maart 2022
Max Property Group haalt 4,25 miljoen euro op in aandelenuitgifte voor wereldwijde uitbreiding
Max Property Group (MPG), de ontwikkelaar van het internationale vastgoed crowdfundingplatform Max Crowdfund, heeft recentelijk €4,25 miljoen opgehaald via een aandelenuitgifte. Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt voor de internationale uitbreiding van Max Crowdfund. Ondanks dat de vastgoed crowdfundingmarkt nog in de kinderschoenen staat, heeft het platform het afgelopen jaar een enorme groei gekend.
18 maart 2022
Max Crowdfund financiert 20 miljoen euro aan vastgoedprojecten
15 april 2022
Max Crowdfund snelst groeiende crowdfunding platform ter wereld
P2PMarketData heeft Max Crowdfund uitgeroepen tot het snelst groeiende crowdfunding platform ter wereld.
November 2022
Max Crowdfund verkozen tot beste crowdfunding platform van 2022
Op 4 november 2022 was de vijfde editie van de Cashcow Awards. De beurs trok ruim 3200 bezoekers, waaronder vertegenwoordigers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 5.776 investeerders brachten hun stem uit en Max Crowdfund werd uitgeroepen tot Beste Crowdfunding Platform 2022. 
10 januari 2023
Max Crowdfund passeert de 10.000+ gebruikers
Op 10 januari 2022 telt Max Crowdfund meer dan 10.000 geregisterde gebruikers.
April 2023
Verwacht: Max Property Group lanceert Max Crowdfund 2.0
Vanwege de groei van het aantal gebruikers en leningen op het platform werkt Max Property Group aan de ontwikkeling van een nieuwe software voor het Max Crowdfund platform.
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg nieuwsbrieven over Max Crowdfund 2.0

Ideeën box

Heb je een idee voor het nieuwe platform? Laat het ons weten!

MaxCrowdfund_Illustratie_5_B