Wat is KYC en waarom is dit belangrijk?

Wat is KYC en waarom is dit belangrijk?

Misschien heb je wel eens van deze term gehoord en heb je het zeker voorbij zien komen als je een profiel aanmaakt op het Max Crowdfund platform: de KYC-procedure. KYC staat voor 'Know Your Client'. Het is een verplicht verificatieproces dat moet worden voltooid bij het maken van een account op Max Crowdfund. Je vraagt ​​je misschien af: waarom heb je deze informatie over mij nodig? Waar is het voor? In dit artikel leggen we je alles uit over de KYC-procedure.

Wat is KYC en hoe vul je het in?

KYC is een wereldwijde, standaard verificatievereiste binnen de beleggingssector. Dit proces is verplicht, afkomstig van regelgevende instanties in de sector. Om een ​​Europese vergunning aan te kunnen vragen, werkt Max Crowdfund samen met een Payment Service Provider (PSP). De PSP is verplicht om een ​​KYC te vragen.

De KYC-procedure is een soort introductie tussen Max Crowdfund en de platformgebruiker. Max Crowdfund wil graag haar platformgebruikers leren kennen. Er staat veel op het spel in de financiële sector en niemand wil identiteitsfraude of criminelen/terroristen die met een lening winst maken op het platform.

De procedure duurt slechts enkele minuten en bestaat uit enkele stappen. Om te beginnen krijg je een aantal identiteitsvragen, bijvoorbeeld ‘wat is je geboortedatum?’. Bij de tweede stap vul je de gegevens van je woonadres in, gevolgd door de derde stap waarbij je een identificatiedocument en een 3D-selfie van je telefoon uploadt (alle informatie over het maken van deze selfie wordt uitgelegd tijdens het proces op de pagina). Na het voltooien van deze stap heb je de KYC-procedure afgerond! Als je meer gedetailleerde informatie wilt lezen over hoe je het KYC-proces kunt doorlopen, klik dan op deze pagina.

Waarom is KYC belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om met KYC te werken. Over het algemeen kan worden gezegd dat een KYC-procedure alle belanghebbenden binnen de sector beschermt en dat dit in het beste zakelijke belang is van een investeringsmaatschappij of investeerder.

Maar waarom beschermt het alle belanghebbenden? Zoals aan het begin van deze blog vermeld, voorkomt de KYC-procedure fraude of verdachte activiteiten in de financiële sector. Laten we eens kijken naar het standpunt van de industrie. Met een KYC-procedure kan de betalingsdienstaanbieder ervoor zorgen dat Max Crowdfund alleen legale betalingen afhandelt. Vanuit het oogpunt van de platformgebruiker: de gebruiker weet dat Max Crowdfund niet betrokken is bij illegale betalingen. Op deze manier wordt een veilige en betrouwbare omgeving gecreëerd.

Max Crowdfund wil haar platformgebruikers ook beschermen, door een waarschuwing te geven indien de platformgebruiker nog niet genoeg kennis heeft over vastgoedcrowdfunding. Crowdfunding is voor veel mensen nog vrij nieuw. Om een eerste investering te doen, moet de platformgebruiker een investeringstest maken om te bewijzen dat de investeringskeuze weloverwogen is door de investeerder. In de toekomst wil Max Crowdfund haar investeerders een rekentool aanbieden, zodat zij een verantwoord investeringsbedrag kunnen berekenen.

Samengevat zijn de drie belangrijkste redenen om KYC te gebruiken:

  • vaststellen en verifiëren van de identiteit van de klant
  • risico's verbonden aan klanten beoordelen en bewaken
  • voldoen aan wettelijke of regelgevende vereisten

Interesse om te starten met beleggen in vastgoed met Max Crowdfund? Maak je eigen account op deze pagina!