Vastgoed vs. Liefdadigheid Crowdfunding

Vastgoed vs. Liefdadigheid Crowdfunding

De afgelopen jaren is crowdfunding uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen waarmee mensen hun persoonlijke doelen of obscure initiatieven kunnen verwezenlijken. Denk bijvoorbeeld aan het Kickstarter-succes 'Eat your Spoon' van Sarah Munir. Zij wilde geld inzamelen om eetbaar bestek te ontwikkelen om plastic afval te verminderen. Of de crowdfundingcampagne 'Reboot the Suit', een initiatief om 500.000 dollar in te zamelen om het ruimtepak dat Neil Armstrong droeg te restaureren. U kunt meer lezen over deze en andere bijzondere initiatieven in de volgende blogpost

De meeste mensen weten echter niet dat crowdfunding ook een methode is geworden om te investeren en tegelijkertijd winst te maken. In dit artikel gaan we daarom in op de verschillen tussen crowdfunding voor investeringen in onroerend goed en crowdfunding voor goede doelen. Maar, voordat we de relevante verschillen bespreken, moeten we beginnen met de basis en het algemene concept van crowdfunding uitleggen.  

 

Wat is crowdfunding?  

Het concept van crowdfunding is geworteld in het bredere idee van crowdsourcing. Dit verwijst naar het gebruik van de menigte om ideeën, feedback en oplossingen te verkrijgen om bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. In het geval van crowdfunding is het doel om geld in te zamelen voor investeringen van een groot publiek, waarbij elk individu een klein bedrag inbrengt. Afhankelijk van het soort investering kan crowdfunding worden onderverdeeld in de volgende categorieën: crowdfunding op basis van beloning, equity-crowdfunding, donatie en crowdlending.  

Tegenwoordig is crowdfunding steeds toegankelijker geworden omdat de traditionele manieren zijn vervangen door online crowdfundingplatforms. Dit heeft op zijn beurt een positieve invloed gehad op de ontwikkeling van de omvang van de crowdfundingmarkt. In 2011 meldde MarketWatch dat de omvang van de crowdfundingmarkt 1,5 miljard dollar bedroeg. Dit is sindsdien uitgegroeid tot maar liefst $ 12,2 miljard en zal naar verwachting $ 25,8 miljard bedragen in 2027. Met andere woorden, de crowdfunding markt heeft een groot publiek verworven. Bovendien is het van cruciaal belang geworden voor mensen die dringend behoefte hebben aan financiering.  

Echter, crowdfunding is niet alleen gunstig voor mensen die op zoek zijn naar kapitaal om hun doel te realiseren; het kan ook een manier zijn om winst te maken. Bijvoorbeeld, het financieren van projecten en het maken van winst door middel van investeringen is precies wat voor soort service Max Property Group haar klanten biedt. Zij doen dit via haar online crowdfundingplatform Max Crowdfund. In de praktijk kan wat op het eerste gezicht dezelfde manier lijkt om bij veel mensen het benodigde geld in te zamelen, dus uiteindelijk leiden tot verschillende soorten vooruitzichten, afhankelijk van het soort crowdfunding.  

 

  1. Verschillende vooruitzichten 

Het eerste en meest duidelijke verschil tussen crowdfunding op basis van investeringen en crowdfunding op basis van liefdadigheid is het resultaat voor investeerders. Zoals hierboven vermeld, kunnen investeerders door middel van crowdfunding voor investeringen in onroerend goed, extra geldelijke voordelen behalen. Terwijl crowdfunding gebaseerd op liefdadigheid geen winst oplevert. Afhankelijk van het jaarlijkse rendement, kunnen gebruikers van het Max Crowdfund platform investeren in onroerend goed en zijn ze verzekerd van winst.  

 

  1. Doelrealisatie 

Liefdadigheidscampagnes zijn in wezen afhankelijk van mensen die bereid zijn te investeren in een goed doel. Jammer genoeg hebben veel van deze campagnes moeite om het streefbedrag te halen, omdat mensen terughoudend zijn om hun geld te doneren zonder een extra voordeel. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit geverifieerd door te stellen dat liefdadigheid fondsenwerving platforms nog steeds een efficiënte manier missen om potentiële donateurs te ontdekken. In die zin is crowdfunding voor goede doelen minder betrouwbaar geworden, omdat het bereiken van het einddoel niet gegarandeerd is.  

Ook crowdfunding voor investeringen in onroerend goed is afhankelijk van de inbreng van investeerders. Max Crowdfund heeft echter een voldoende groot publiek van +66.000 geregistreerde gebruikers opgebouwd, die bereid zijn te investeren en winst te maken. Het realiseren van het uiteindelijke project met de hulp van onze investeerders is dus een garantie.  

 

  1. Toegankelijkheid 

Een ander verschil tussen liefdadigheids crowdfunding platforms en onroerend goed investeringen crowdfunding platforms is hun "gepercipieerde" toegankelijkheid. Charitatieve crowdfunding platforms staan alom bekend om hun inclusiviteit en hebben daarom de reputatie geconsolideerd van "crowdfunding is voor iedereen".  

Dat crowdfunding als toegankelijk wordt gezien, is niet precies het geval voor crowdfunding voor investeringen in onroerend goed. Het wordt nog steeds gezien als een praktijk die gedaan wordt door "oude grijze mannen" die veel kapitaal bezitten. Max Property Group probeert van het oude stigma af te komen en meer mensen te betrekken bij het maken van winst door middel van investeringen. 

 

Investeren in onroerend goed via het Max Crowdfund platform 

Max Crowdfund is een online vastgoed crowdfunding platform waarmee gebruikers hun financiële portefeuilles kunnen beheren en kunnen investeren in leningen of de nodige financiering kunnen ophalen voor hun vastgoedprojecten. Gebruikers kunnen investeringen doen vanaf slechts €100,00. Dit maakt deel uit van onze langetermijndoelstelling om investeringen voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien kunnen gebruikers van Max Crowdfund, vanwege de lage instap, hun investeringen gemakkelijk spreiden over meerdere projecten, waardoor het risico van de portefeuille van de investeerder afneemt.  

Bent u geïnteresseerd in het maken van winst door te investeren in onroerend goed? Bezoek de website van Max Crowdfund en schrijf u gratis in. 

Geschreven door: Roos van Beek