Investeren in vastgoed met een hoog rendement en een laag risico: het kan!

Investeren in vastgoed met een hoog rendement en een laag risico: het kan!

Dit is een artikel wat oorspronkelijk in het Financieel Dagblad en op Analyse Nederland staat.

Het is vast niemand ontgaan dat de vastgoedmarkt op dit moment booming business is. Het leek vooralsnog enkel weggelegd te zijn voor de vermogende elite, niet een markt om zelf op mee te spelen.  Naast het gebrek aan transparantie en garantie belemmert ook een torenhoge drempel menig investeerder. 

Max Crowdfund wil daarin voorgoed verandering in brengen. Het platform is, volgens de CEO van Max Crowdfund Felix Berkhout, gestart vanuit eigen frustratie. ‘’Hoge rendementen gaan doorgaans gepaard met hoge risico’s, waarbij je al snel uitkomt bij schimmige fondsen. Dit veroorzaakt frustraties, en daarom zijn wij gekomen met Max Crowdfund. Hier laten wij zekerheden en mooie rendementen wél samengaan.’’ Hoe zij dit doen? Max Crowdfund biedt de stenen als onderpand. Daarnaast wordt er nooit meer dan 90% van de executiewaarde uitgeleend. Dit samen zorgt ervoor dat het risico laag kan blijven. ''Van het gehele ‘flip proces’, het proces van aankopen, renoveren en verkopen, heb je dan geen last, want samen met andere investeerders beleg je in één project.”

Toegankelijk voor iedereen

Het platform heeft een instapbedrag van €100, waardoor mensen die niet zwemmen in het geld ook kunnen profiteren van mooie rendementen. Met een gemiddeld rendement van 9.30% en de zekerheid van de stenen, biedt het voor iedereen een mooie uitkomst. De projecten hebben verschillende looptijden, waarbij de gemiddelde looptijd 15 maanden is. Iedereen die dus wat geld een aantal maanden kan missen en daarvoor maandelijks rendement wil ontvangen, zit goed bij Max Crowdfund.logo

Iedereen doet mee

Zelfs de medewerkers van Max Crowdfund doen volop mee. ‘Skin in the game’ noemen ze het zelf. Zo ook Jan Angel, Business Development manager bij Max Crowdfund, die bij iedere lening, voor zover zijn vermogen dit toelaat, mee-investeert in projecten. Berkhout: “Maar dit is absoluut niet verplicht. Ze willen het graag, omdat ze zien dat het werkt. Ook vaste klanten zien dit en daarom zijn veel van onze projecten in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk al binnen een paar minuten gefinancierd. Mensen willen er vroeg bij zijn en dat is mooi om te zien.”

Hoog rendement, laag risico

Dat klinkt allemaal heel erg aantrekkelijk. Is het niet allemaal te mooi om waar te zijn? “Natuurlijk brengt iedere investering een bepaald risico met zich mee. Maar het vastgoed als onderpand lenen wij nooit meer dan 90 procent van de executiewaarde van een pand. Deze ligt altijd al lager dan de marktwaarde en dan zitten wij daar dus nog eens onder. Het moet dus wel heel raar lopen wil de investeerder zijn geld niet terugkrijgen als de looptijd van de lening is verstreken. Dit is dan ook precies de reden dat het platform vooralsnog een 100% succesratio heeft. De gemiddelde looptijd is vijftien maanden, maar je kunt zelf kiezen bij welke looptijd jij je prettig voelt. Iedereen die dus voor enkele maanden wat geld kan missen en daarvoor in de plaats maandelijks rendement wil bijschrijven is bij ons aan het juiste adres.”

Transparant en kansrijk

Het platform is de eerste crowdfund partij op blockchain technologie met een vergunning. “Met je eigen portfolio op het online dashboard kun je eenvoudig de projecten samenstellen waarin je investeert en alles gaat volledig automatisch. Je kunt klein beginnen om te kijken hoe het werkt en of het bij jou past. Het is aan jou om te bepalen of je nog meer wilt investeren om meer rendement te behalen. Ons doel was om het beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk en transparant te maken en dat is gelukt. We hopen dan ook dat vele anderen geïnteresseerden geld gaan verdienen met stenen, met gelijke kansen en dat de gebrekkige transparantie in de beleggingswereld verleden tijd wordt.”

Max Crowdfund maakt een eind aan het gebrek aan transparantie in de beleggingswereld én er zijn gelijke kansen voor iedere investeerder. Maak een account aan op Max Crowdfund en wordt vandaag nog een vastgoedinvesteerder.