Max Crowdfund Snelst Groeiende Crowdfunding Platform in Nederland

Max Crowdfund Snelst Groeiende Crowdfunding Platform in Nederland

4 februari 2022, ROTTERDAM – Max Crowdfund is, na het vertienvoudigen van het transactievolume ten opzichte van het voorgaande jaar, uitgeroepen tot één van de snelst groeiende crowdfundingplatforms in 2021 door marktonderzoeksbureau crowdfundingcijfers.nl.

Het klantenbestand van het fintech-platform groeide met vierhonderd procent in slechts drie maanden tijdens het vierde kwartaal van 2021 en haalde het hele jaar door meer dan €11 miljoen op voor 54 vastgoedinvesteringsprojecten. Max Crowdfund, met hoofdkantoor in Rotterdam, heeft sinds de lancering in september 2020 meer dan €15 miljoen opgehaald, met een trackrecord van honderd procent voor gerealiseerde projectfinanciering en veel van de leningen gevuld binnen enkele minuten na publicatie op het platform. Het platform heeft een ongeëvenaarde groei in de markt gekend, mogelijk dankzij het aannemen van Erwin van Kekem, voorheen medeoprichter van marktleider Collin Crowdfund als CTO in 2019 en Felix Berkhout, voorheen CEO van EasyBroker.

 

¨Het is een grote eer om niet alleen een erkende marktprijs te ontvangen, maar ook om door Crowdfunding Cijfers uitgeroepen te worden tot één van de snelst groeiende crowdfundingplatforms van Nederland. We hadden altijd hoge verwachtingen van 2021 en we verwachten dat 2022 nog succesvoller zal worden¨, zegt Felix Berkhout, CEO van Max Crowdfund.

Het Max Crowdfund-platform is momenteel geautoriseerd door de Nederlandse en Nieuw-Zeelandse financiële autoriteiten om door vastgoed gedekte leningen op de markt te brengen in Nederland, België, Duitsland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, en streeft ernaar om in 2022 internationaal te groeien met een EU-licentie, die zal worden aangevraagd in het eerste kwartaal van 2022. De langetermijndoelstelling van de platformontwikkelaars is om een wereldwijde aanwezigheid van Max Crowdfund te hebben, zodat gebruikers wereldwijd in vastgoedprojecten kunnen investeren.

¨Het Max Crowdfund-team is heel sterk, met experts op het gebied van vastgoed, financiën, technologie en blockchain. We kijken uit naar het komende jaar om te zien hoever we met ons platform kunnen komen in 2022”, zegt Erwin van Kekem, CTO van Max Crowdfund.

Over Max Crowdfund

Het Max Crowdfund-platform, dat sinds 2018 door Max Property Group wordt ontwikkeld, is een fintech-hulpmiddel dat het investeringsproces stroomlijnt door middel van automatisering en dat vastgoedinvesteerders in contact brengt met projectontwikkelaars. Max Crowdfund gebruikt blockchain-technologie om transparantie te garanderen door alle transacties vast te leggen die zijn uitgevoerd door gebruikers die op het systeem zijn ingelogd.

Na goedkeuring van de Nederlandse Financiële Autoriteiten (AFM), werd Max Crowdfund het eerste gereguleerde blockchain-aangedreven vastgoed crowdfundingplatform ter wereld. Max Crowdfund is momenteel actief in vijf landen: Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nieuw-Zeeland. Het platform heeft in totaal €15.283.700 opgehaald met een gemiddeld rendement van 9,50% sinds ze in oktober 2020 leningen van derden mochten aanbieden. Platformgebruikers kunnen al vanaf €100 in vastgoed investeren, in lijn met de missie van het bedrijf: vastgoedinvesteringen voor iedereen toegankelijk maken. Ontwikkelaars hebben toegang tot alternatieve financiering van geregistreerde platformgebruikers.