Wat is een Authenticator App en hoe werkt het?

Wat is een Authenticator App en hoe werkt het?

Wist je dat je een Authenticator app kan koppelen aan je Max Crowdfund account? Hiermee heb je altijd en overal een code die je direct kunt invullen bij het inloggen en investeren op Max Crowdfund. Dit maakt het inlogproces en het investeren een stuk sneller en gemakkelijker. In dit artikel zullen wij hier dieper op ingaan.

Wat is een Authenticator app?

Een authenticator app kan je koppelen aan een account, zodat je gemakkelijk de tweestapsverificatie kunt uitvoeren. Deze app genereert continu een zescijferige code, waarmee je dus kunt inloggen op verschillende websites. Een tweestapsverificatie is ter beveiliging van je account, vaak wordt dit gebruikt op websites waar gevoelige informatie op staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële instellingen, zoals banken of crowdfunding platforms.

Er zijn verschillende authenticator apps op de markt. De meest gebruikte app is de Google Authenticator, maar ook die van Microsoft wordt veel gebruikt. De apps zijn in de App Stores te downloaden.

Waarom een Authenticator app?

Een verificatiecode kan vaak ook via e-mail of SMS gestuurd worden. Het voordeel van een authenticator app is dat je altijd en overal een code klaar hebt staan, zonder te moeten wachten op een sms of een e-mail. Mocht je een keer een slechtere verbinding hebben, dan heb je kans dat je deze zelfs niet eens ontvangt.

Vooral de kleinere leningen die worden gepubliceerd via Max Crowdfund zijn vaak binnen enkele minuten volgeschreven. Via het platform is het vanuit veiligheidsredenen verplicht om bij een investering de 2FA-code nogmaals in te vullen. Het kan daarom, door de tijdsdruk, frustrerend zijn als je moet wachten op je 2FA-code via SMS of email.

Hoe activeer ik een Authenticator app op Max Crowdfund?

Zodra je bent ingelogd op Max Crowdfund, heb je onder het kopje ‘Profiel’ verschillende onderwerpen. Via ‘Mijn veiligheidsinstellingen’ kun je je Authenticator App activeren door op de groene knop met ‘Activeer Google 2FA’ te klikken. Vervolgens moet je met je Authenticator App de QR-code scannen en is je app gekoppeld aan je account. Je kunt nu met zowel inloggen als investeren gebruikmaken van de Authenticator app, waarmee je overal en direct een 2FA-code tot je beschikking hebt.

LOG IN ON MAX CROWDFUND