Review P2P Empire

Review P2P Empire

Op 15 maart 2022 publiceerde P2P Empire een review over Max Crowdfund.* P2P Empire is een website die beoordelingen plaatst van populaire peer-to-peer-leensites, zodat de lezers hun perfecte pasvorm kunnen vinden. Deze blog vat de recensie samen en benadrukt de voordelen van beleggen via Max Crowdfund, volgens P2P Empire.

*de cijfers in dit artikel zijn gebaseerd op de statistieken van 15 maart 2022

Max Crowdfund

Max Crowdfund werd gelanceerd in 2020 en heeft momenteel meer dan 7.000 gebruikers op het platform, waarvan meer dan 1500 actieve investeerders met in totaal meer dan € 21 miljoen geïnvesteerd in het platform. P2P Empire geeft Max Crowdfund een score van 4,0 sterren, gericht op vier highlights:

- Ontvang gemiddeld 9,55% rendement
- Investeren in vastgoed
- Vanaf € 100
- Gereguleerd platform

Max Crowdfund biedt leningen aan in Duitsland, Nederland, België en het VK. Verder ontvangen beleggers gemiddeld 9,55% rente en het gemiddeld aantal investeringen per belegger is 5,8.

Het gemiddelde investeringsbedrag is €2.672 en als het gaat om een lening, is de gemiddelde opbrengst €253.363 met een gemiddelde publicatie van 8 dagen. Volgens P2P Empire is het verfrissend om te zien dat het platform veel van zijn statistische informatie beschikbaar stelt, wat het vertrouwen in het platform vergroot.

Max Crowdfund-vereisten

De vereisten om een ​​rekening te openen en te beleggen op Max Crowdfund zijn relatief standaard en zijn als volgt:

1. Wees ouder dan 18 jaar
2. Geldig e-mailadres
3. Geef de KYC-verificatie door
4. Geef de bankrekeningverificatie door

De KYC-verificatie vereist dat gebruikers van Max Crowdfund persoonlijke informatie en identiteitsbewijs met foto indienen, zoals een paspoort of rijbewijs. Daarnaast moeten EU-gebruikers hun identiteit ook verifiëren via bankrekeningidentificatie.

Risico en rendement

Een belangrijk ding om op te merken is dat investeren in P2P-leenplatforms die onafhankelijke evaluatierapporten en hypothecaire leningen bieden, gepaard gaat met lagere risico's dan beleggen in ongedekte consumentenleningen of zelfs ongedekte zakelijke leningen. Max Crowdfund gebruikt bijvoorbeeld een risicobeoordelingsmodel om zijn gebruikers te informeren over welke fondsenwervingen een lager risico en een hoog risico met zich meebrengen. Ze doen dit om gebruikers die nieuw zijn in P2P lending te helpen, zodat ze investeren in de kansen die het beste bij hen passen.

Hoe zijn de leningen beveiligd?

Alle leningen op Max Crowdfund worden gedekt door vastgoed. Als een lening in gebreke blijft, zal Max Crowdfund de lening stopzetten en het pand executeren om investeerders terug te betalen.

Biedt Max Crowdfund statistieken?

Max Crowdfund levert voor elk project taxatierapporten die de gebruiker kan downloaden. Bovendien biedt het platform veel informatie voor gebruikers om de prestaties van eerdere leningen te evalueren om te beslissen of ze in het platform moeten investeren.

Is Max Crowdfund gereguleerd?

Max Crowdfund staat onder toezicht van de Nederlandse Financiële Autoriteiten en kreeg als eerste platform in zijn soort goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Verder treedt in november 2022 de nieuwe Crowdfunding Regulations van de Europese Unie in werking, waar Max Crowdfund binnenkort de aanvraag voor zal indienen.

Hoeveel verdienen beleggers?

Gemiddeld ontvangen beleggers 9,55% rente wanneer ze beleggen bij Max Crowdfund. Daarnaast heeft het platform een ​​loyaliteitsprogramma voor investeerders dat investeerders beloont voor het aantal investeringsmogelijkheden waarin zij investeren. Via het loyaliteitsprogramma behalen investeerders geen hoger rendement maar krijgen zij korting op hun maandelijkse administratiekosten.

Bij Max Crowdfund betalen beleggers maandelijks 0,1% van hun uitstaande investeringsbedrag. 

De frequentie van rentebetalingen is afhankelijk van de lening waarin een investeerder investeert. Als je bijvoorbeeld in een lineaire lening belegt, wordt je rente meestal elke maand uitbetaald, maar het kan ook elke 3,6 of zelfs 12 maanden worden betaald. Aan de andere kant, als je investeert in een bulletlening, ontvang je alleen aflossing aan het einde van de leentermijn, die kan oplopen tot 60 maanden, maar de rente wordt betaald tijdens de leentermijn.

Max Crowdfund review samenvatting

Max Crowdfund is een gemakkelijke manier om gemiddeld 9,55% rendement te behalen door te beleggen in door vastgoed gedekte leningen. Het bedrijf is beveiligd en werkt met een gereguleerd platform, zodat gebruikers zich meer op hun gemak kunnen voelen bij het beleggen van hun geld. Gezien het lage minimale investeringsbedrag van slechts € 100, is Max Crowdfund een goede keuze voor een beginner die begint met P2P-leningen.

OPEN NU EEN GRATIS ACCOUNT