Een passief inkomen genereren

Een passief inkomen genereren

 

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is het blijvende inkomen dat je verdient na het implementeren van één of meerdere manieren die jou geld op zullen leveren. Het belangrijkste verschil met actief inkomen, is het feit dat je bij passief inkomen na de initiële inspanning(en) in principe niets meer hoeft te doen om geld te blijven verdienen en je dus extra inkomsten blijft genereren.

Bij actief inkomen blijven constante inspanningen een vereiste voordat je jouw verdiende inkomen zal ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een (fulltime) baan die je hebt. Hier word je betaald wanneer je je werk doet, maar zal je geen geld krijgen wanneer je dit niet doet als je ziek bent, of absent bent door een andere reden.

Bij een vorm van passief geld verdienen zou eventuele absentie of ziekte na de geleverde inspanningen geen invloed meer hebben. Hier zul je dus nog steeds constant inkomen blijven genereren. 

Kortom: het genereren van een passief inkomen is ontzettend interessant en zorgt voor meerdere inkomstenbronnen. Starten met het genereren van een passief inkomen? Schrijf je dan nu gratis in bij Max Crowdfund en bekijk onze investeringskansen!

Gratis account aanmaken

Hoe kun je een passief inkomen genereren? 

Er zijn veel verschillende manieren om een passief inkomen te genereren. In deze blog bespreken wij een aantal van de meest voorkomende en meest haalbare manieren van passief geld verdienen. 

Belangrijk bij het genereren van een passief inkomen is dat je gebruik maakt van jouw kwaliteiten. Kijk dus binnen jouw branche of in jouw omgeving naar mogelijkheden om geld te verdienen, zonder dat je daar op de lange termijn veel tijd hoeft in te steken. In de meeste gevallen is het belangrijk dat je in het begin veel tijd steekt in jouw gekozen manier van passief inkomen genereren, om daar vervolgens op de lange termijn van te profiteren. 

Beste mogelijkheden om passief inkomen te genereren

Voordat we conclusies kunnen trekken over de beste manieren van passief inkomen genereren, moet er worden bepaald welke voorwaarden er hangen aan het genereren van een passief inkomen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij veel waarde hecht aan de zekerheid en/of constantheid van een inkomen en daarbij minder gefocust bent op wat de snelste manier van geld verdienen zou zijn. Of het tegenovergestelde kan jouw voorkeur hebben, waarin je je gegenereerde geld vooral zo snel mogelijk wilt laten groeien en je dus bereid zal moeten zijn om grotere risico’s aan te gaan. 

Enkele mogelijkheden voor het passief geld verdienen zijn:

  • Aandelen
  • Affiliate marketing 
  • Cryptocurrencies
  • Vastgoed investeren (crowdfunding en niet-crowdfunding)

Begin met beleggen in aandelen  

Één van de meest populaire vormen van passief inkomen is beleggen. Door te beleggen in aandelen en obligaties, kun je geld op termijn meer waard worden. Beleggen doe je voor lange termijn en kan je over het algemeen veel hoger rendement op behalen dan sparen oplevert. 

Je kunt ervoor kiezen om zelf aandelen of obligaties te kopen, dit uit te besteden aan een broker of investeren in een aandelenfonds. Bij een aandelenfonds spreid je je risico's. 

Beleggen in aandelen is een veelbesproken manier om je geld aan het werk te zetten. Wanneer je een aandeel koopt, word je in principe voor een klein deel eigenaar van het bedrijf dat de aandelen aanbiedt. Hiermee deel je mee in de winsten en verliezen die het bedrijf zal maken. In het geval van winst, wordt er een deel hiervan vaak uitgekeerd aan de aandeelhouders in de vorm van dividend. Het dividend dat je ontvangt zou je dan weer kunnen herinvesteren om op die manier het passieve inkomen dat je verdient met het investeren in aandelen te laten groeien.

Tegelijkertijd draagt het beleggen in aandelen natuurlijk een risico met zich mee, gezien het bedrijf waarvan jij aandelen koopt een waardedaling zou kunnen ondergaan. In een dergelijke situatie betekent dit dat jouw aandelen in het bedrijf - en dus jouw intiële investeringsbedrag - ook in waarde zullen afnemen. Deze manier van passief inkomen genereren heeft de potentie om hevige waarde fluctuaties te ondergaan, zowel positief als negatief.

Bovendien is er relatief veel voorkennis en/of eerdere ervaring nodig om een juiste selectie te maken wat betreft waarin jij wilt investeren. Over het algemeen wordt beleggen in aandelen dan ook gezien als geschikte manier voor het aan het werk zetten van geld voor de mensen die bereid zijn om hogere risico’s aan te gaan. Lees hier meer over het beleggen in aandelen.

Affiliate marketing

Ben jij zelf wat meer risicoavers? Dan is affiliate marketing wellicht een geschikte manier voor jou om passief geld te verdienen. Hierbij is het gebruikelijk om je aan te sluiten bij een platform waarop jij in contact kunt komen met bedrijven die geld willen betalen aan content ontwikkelaars die promotie maken. Daarna is het aan jou om succesvolle content te maken, hoe beter het presteert, hoe meer geld jij zal ontvangen. In principe hoef je na het creёren van een stuk content dus alleen nog maar te kijken naar de inkomsten die het genereert.

passief inkomen genereren

Uiteraard kun je er voor kiezen om vaker van affiliate marketing gebruik te maken, hiervoor geldt dan ook: des te meer (succesvolle) content jij produceert, des te meer passieve inkomstenbronnen je voor jezelf genereert. Om enigszins stabiele inkomsten via affiliate marketing zeker te stellen, is het van belang dat je over enige kennis en/of ervaring beschikt met betrekking tot het creёren van promotionele content. Als de content niet interessant genoeg is voor mensen om op jouw affiliate link te klikken, hebben zowel jijzelf als het bedrijf  er weinig profijt van. Mensen die gebruik van affiliate marketing zijn voornamelijk bloggers met veel kennis over een bepaald onderwerp. Deze mensen zijn een website begonnen waarbij zij veel over dit onderwerp bloggen. Bedrijven betalen deze bloggers vervolgens maar al te graag om het verkeer dat op deze blogs land door te verwijzen naar de producten of diensten van het bedrijf door middel van het plaatsen van linkjes op de blogpagina. Er zijn verschillende manieren om hier geld aan te verdienen, maar meestal wordt je betaald per klik naar de website van het bedrijf, of je wordt betaald per lead.

Cryptocurrencies

Een volgende manier om passief inkomen te genereren is om te investeren in cryptocurrencies. Over de laatste jaren zijn de bekende crypotocurrencies als Bitcoin en Ethereum sterk gestegen in waarde. In het begin van 2017 was de waarde van Bitcoin nog onder de €1.000 terwijl deze op het moment van schrijven zich net boven de €20.000 bevindt. In november 2021 heeft Bitcoin zelfs een recordwaarde van rond de €53.000 aangetikt. 

Uit deze cijfers kun je opmaken dat deze cryptocurrencies significante waardefluctuaties ondervinden. Het principe om geld hiermee te verdienen is simpel: laag inkopen en hoog verkopen. In de praktijk blijkt deze markt echter wat minder toegankelijk voor beginners. Het ‘voorspellen’ van koersen is over het algemeen al bijzonder uitdagend. Zonder enige kennis van en ervaring met crypto wordt dit natuurlijk alleen maar moeilijker. We kunnen concluderen dat investeren in cryptocurrencies een manier is om potentieel snelgroeiend inkomen te generen die gepaard gaat met veel risico, gezien je inleg ofwel (snel) in waarde kan stijgen, ofwel kan dalen. Om een passief inkomen te genereren uit Cryptocurrencies, moet er eerst veel tijd worden geïnvesteerd in het leren begrijpen van deze markt.

Investeren in vastgoed 

Steeds meer mensen beleggen in vastgoed. Wellicht bied je overwaarde of spaargeld kansen om een tweede woning te kopen, die je aanbiedt voor de verhuur. De woningmarkt in Nederland is krap, dus de kans is groot dat je je woning wel verhuurd krijgt. Dit levert je maandelijks een mooi bedrag aan huurinkomsten op. Je draagt wel de lasten van een woning voor de verhuur. Je zal zelf op zoek moeten gaan naar huurders en iets moeten regelen voor de schoonmaak. Let op; Dit zal nooit een volledige vorm van passief inkomen worden, aangezien je altijd regelmatig fysiek en actief aanwezig moet zijn om bepaalde complicaties op te lossen, nieuwe huurders te vinden etc.

Dit kun je ook bij een vakantiewoning doen. Je kunt hier een aantal weken of maanden per jaar vertoeven en in andere maanden passief inkomen generen door de vakantiewoning te verhuren. 

Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen te verdienen door middel van vastgoed. De eerste mogelijkheid binnen de vastgoedmarkt heeft te maken met het aankopen, (renoveren,) verhuren en/of doorverkopen van panden. Wanneer je één of meerdere panden beheert en verhuurt, ontvang je maandelijks een relatief stabiel passief inkomen in de vorm van huur. In ruil voor deze vorm van inkomen, is een vrij groot startkapitaal, contact met huurders en het onderhouden van je pand(en) vereist.

Beleggen in vastgoed met weinig geld

Beschik jij niet over genoeg startkapitaal, of zou je om een andere reden niet bereid zijn om contact met huurders en/of je pand(en) te onderhouden? Dan is indirect investeren in vastgoed wellicht een betere optie voor jou. Dit houdt in dat je het aankopen en beheren van vastgoed uit handen zou geven. Één van de manieren om indirect in vastgoed te investeren is via vastgoed crowdfunding. Lees hier meer over het beleggen in vastgoed met weinig geld.

Vastgoed crowdfunding 

Via ons Max Crowdfund platform is het mogelijk om via crowdfunding te investeren in vastgoed. Crowdfunding betekent dat jij een stukje van een lening verstrekt aan een organisatie die dit geld in een project steekt. Bij Max Crowdfund is het mogelijk om in vastgoed projecten te investeren vanaf €100,-. Over de lening die je verstrekt, ontvang je een percentage rente, deze is gemiddeld 10% op jaarbasis. Je kunt hier een mooi bedrag aan overhouden, zeker op de lange termijn. Hoe je op lange termijn kunt investeren in vastgoed Lees je hier. 

Vastgoed professionals zijn vaak op zoek naar financieringen om hun projecten te kunnen realiseren. Beoogde projecten worden vaak als investeringsmogelijkheden voor de aangesloten investeerders gepubliceerd op vastgoed crowdfundingplatformen in de vorm van leningen. Investeerders kunnen op dit moment investeren in deze lening, totdat deze zijn streefbedrag heeft bereikt. Wanneer een lening het streefbedrag heeft bereikt, komt de totale financiering tot beschikking van de projectontwikkelaar zodat het project gerealiseerd kan worden. In ruil voor de financiering, betaalt de vastgoed professional een van te voren afgesproken (jaarlijks) rentepercentage aan de investeerders gedurende de duratie van de lening. Aan het einde van de looptijd ontvangen de investeerders vervolgens hun inleg weer terug.

New Template Email (11)

Voordelig aan deze indirecte vorm van investeren in vastgoed is dus dat je als investeerder weinig moeite voor hoeft te doen om geld te verdienen. Na het investeren in een project krijg je hier automatisch maandelijks rente voor uitbetaald. Zo kun je dus van een passief inkomen profiteren en bovendien gaat investeren in vastgoed crowdfunding projecten bij Max Crowdfund gepaard met een relatief laag risico.

Voordat projecten worden gepubliceerd, moeten ze een risicoanalyse ondergaan. Als de uitkomst van een analyse aangeeft dat een project een te hoog risico met zich meebrengt, zal deze niet gepubliceerd worden als investeringsmogelijkheid. Één van de meewegende factoren is het eerste recht op hypotheek. Wanneer het crowdfundingplatform het eerste recht op hypotheek heeft, kan het overgaan op executie en met de opbrengst van de verkoop van het onroerend goed, de investeerders hun inleg terugbetalen. Je kunt bij Max Crowdfund al beginnen met investeren vanaf €100. Lees meer over hoe vastgoed crowdfunding werkt via onderstaande knop!

Lees meer

 

Wat zijn de voordelen van een passief inkomen?

Om te beginnen is een groot voordeel dat er slechts eenmalig werk geleverd dient te worden voor het verwezenlijken van een structuur waarin je constant inkomen kunt blijven genereren. In feite stelt dit jou, na het succesvol opzetten van jouw structuur, je in staat om geld te verdienen zonder daar actief mee bezig te zijn of zelfs aanwezig te zijn. Zoals eerder benoemd, is het bij een actief inkomen nog geen garantie dat je constant geld kunt verdienen. Doordat bij deze vorm van inkomen altijd arbeid vereist is voordat je geld verdient, zou het zo kunnen zijn dat je zonder inkomen komt te zitten vanwege (langdurige) ziekte en/of andere absentie redenen. Hierdoor kunnen we stellen dat een belangrijk voordeel van een passief inkomen is dat het over het algemeen financieel betrouwbaarder is. 

Het volgende voordeel aan het genereren van inkomen op deze manier is dat het jou toelaat om geld te verdienen, ongeacht van waar je je bevindt. Bij een actief inkomen in de vorm van een baan is dit niet het geval, daarbij ben je vrijwel altijd gebonden aan een vaste locatie waar je je werk kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld op kantoor of in een winkelpand. Verlang jij naar de vrijheid om de wereld te ontdekken terwijl je geld verdient? Dan biedt het passief geld verdienen daar dus een mogelijkheid voor.

Voordelen passief inkomen 

Het kunnen laten groeien van je passieve inkomen kan bovendien gezien worden als voordeel van deze manier van geld verdienen. Verschillende vormen van passief geld genereren maken het mogelijk om jouw verdiensten in waarde te laten stijgen en eventueel zelfs naar wens te herinvesteren. Denk aan dividend uitkeringen of rentebetalingen die je zou kunnen ontvangen na investeringen in bijvoorbeeld aandelen of vastgoed. Deze en andere vormen van inkomen genereren worden besproken in het volgende deel van deze pagina. 

In het kort zijn de voordelen van een passief- ten opzichte een actief inkomen:

  • Eenmalige inspanning in plaats van constant arbeid leveren
  • Flexibiliteit wat betreft je locatie
  • Betrouwbaarheid door constante inkomsten, in het geval van absentie of ziekte verdien je nog steeds geld
  • Extra inkomsten genereren

Is een passief inkomen genereren met vastgoed de beste keuze?

Gezien de verschillende mogelijkheden die er zijn om inkomen te genereren die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben, is het formuleren van een algemeen antwoord op deze vraag eigenlijk niet mogelijk. Daarom vinden wij het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waar je focus ligt bij het verdienen van geld. Wil je snel een passief inkomen opbouwen en ben je bereid hier risico's voor te nemen? Dan is investeren cryptocurrencies wellicht een geschikte manier voor jou. Hecht je meer waarde aan stabiliteit en zekerheid? Dan zou vastgoed wel eens de beste keuze kunnen zijn. Wat je doel ook mag zijn, we raden je aan om onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden zodat jij de beste keuze voor het genereren van passief inkomen voor jou kunt vinden! Zo kun je bij Max Crowdfund zonder eigen vermogen / startkapitaal al beginnen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze investeringskansen!

Heb jij nog geen Max Crowdfund account? 

Gratis account aanmaken

Veelgestelde vragen

Een passief inkomen kun je verdienen door één of meerdere inspanningen te leveren die er voor zorgen dat jij geld kunt ontvangen zonder actief aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een investering die je hebt gedaan, waarna je kunt genieten van rente- of dividend betalingen. Een passief inkomen houdt dus in dat je na de initiële inspanning(en) niets meer uit hoeft te voeren om geld te blijven verdienen.
Hoeveel geld je nodig hebt voor een passief inkomen hangt af van meerdere factoren. Het ligt er aan welke vorm van passief inkomen jij ambieert. Ook hangt het af van de hoogte van het inkomen dat jij verwacht te verdienen. Bij het genereren van een passief inkomen door middel van investeringen geldt meestal: hoe meer geld je in kunt leggen, hoe meer rente/dividend je ontvangt. In principe kun je ook al beginnen met een passief inkomen opbouwen zonder geld. Denk aan affiliate marketing bijvoorbeeld, waar je content dient te creëren. Hiervoor is dus geen startgeld nodig.
Een passief inkomen houdt in dat je een inkomen genereert zonder dat je er actief inspanningen voor hoeft te verrichten. Bij actief inkomen blijven constante inspanningen een vereiste voordat je jouw verdiende inkomen zal ontvangen.
Over het algemeen is het zo dat de vormen van een passief inkomen die gepaard gaan met de meeste risico’s, ook de meeste potentie hebben wat betreft de hoeveelheid geld die je ermee kunt verdienen. Aangezien de aandelen- en crypto markten erg volatiel van aard zijn, kunnen de waardes van jouw investeringen hierin ook hevig fluctueren. Dit betekent dus dat je zowel veel geld zou kunnen verdienen, als verliezen. Wanneer je kiest voor een minder risicovolle manier van investeren, zoals via vastgoed crowdfunding, kun je geleidelijk steeds meer passief inkomen genereren door de rente die je ontvangt over je inleg, te herinvesteren. Zo creëer je een situatie van rente op rente en zal jouw inkomen dus steeds substantiëler worden.
Er zijn meerdere mogelijkheden waarmee jij online passief inkomen kunt genereren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: investeren in aandelen of cryptocurrencies, investeren in vastgoed (direct en indirect) en content creëren (affiliate marketing). Iedere vorm van passief inkomen vereist verschillende inspanningen voordat je kun beginnen met geld verdienen. We raden je daarom ook aan om zoveel mogelijk informatie op te doen over de mogelijkheden zodat je de meest geschikte optie voor jou kunt selecteren.