Waarom is Max Crowdfund het beste vastgoed crowdfunding platform van Nederland?

Waarom is Max Crowdfund het beste vastgoed crowdfunding platform van Nederland?

Max Crowdfund heeft, zoals je mogelijk al hebt gelezen, een fantastisch jaar Gehad. We hebben niet alleen meer dan €11 miljoen opgehaald met onze leningen, maar ook met de aandelenuitgifte hebben we maar liefst €4,25 miljoen opgehaald.  De grote vraag is natuurlijk: ‘Waarom hebben wij zo’n goed eerste jaar gehad?’. In dit artikel zullen wij een antwoord geven op deze vraag.   

 

Internationale visie

 

Ten eerste zijn wij in Nederland het enige vastgoed crowdfunding platform met een internationale visie. Met deze visie willen wij uiteindelijk in elk interessant land het platform draaiende hebben. Het voordeel hiervan is dat wij niet alleen een gevarieerder aanbod aan onze investeerders kunnen bieden, maar ook een hoger rendement.   

Doordat wij dus ook op de buitenlandse vastgoedmarkt opereren, kunnen wij meet onze leningen inspelen op de vastgoedtrends die er in het desbetreffende land spelen. Een goed voorbeeld hiervan is de Engelse markt, die nu extreem flexibel is waardoor de rendementen op deze investeringen daar nu ook gemiddeld veel hoger zijn dan in Nederland. Dit is een vraag die wij vaak ontvangen vanuit onze investeerders, maar in Engeland zijn hogere rentepercentages op een hypotheek vrij normaal.  

 

Gezien het gevarieerde aanbod, biedt Max Crowdfund hun investeerders de ideale kans om hun beleggingsportefeuille te diversifiëren. Dit houdt in dat een investeerder zijn of haar risico zoveel mogelijk verspreid. 

 

Daarnaast doen wij naar elke projectontwikkelaar en diens project uitgebreid onderzoek, om zeker te weten dat alles rondom het project haalbaar is. Wij willen alleen maar leningen publiceren als wij genoeg zekerheid kunnen bieden aan onze investeerders. Het platform valt of staat met de kwaliteit van de leningen die wij aanbieden. Door het uitgebreide onderzoek hebben wij ook projecten moeten afwijzen. Dit is dan ook de reden dat wij tot nu toe een slagingspercentage van 100% hebben.  

 

Transparant en toegankelijk

 

Een andere reden waarom wij uitblinken is, omdat  wij gebruik maken van blockchaintechnologie. Wij zijn hiermee het eerste vastgoed crowdfunding platform ter wereld die van deze technologie gebruik maakt.  Hierdoor is het platform geheel transparant en elke transactie, publicatie of wijziging is zichtbaar voor iedereen. ‘What you see is what you get’ is hierbij zeer toepasselijk. Beleggers kunnen hun saldorekening, portefeuillestatus en prestaties bekijken en maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse investeringsrapporten ontvangen. Een belegger kan binnen enkele seconden extra investeringen doen, evenals nieuwe stortingen of opnames. Bovendien zijn er diepgaande prestaties en statistieken van de beleggingsportefeuille beschikbaar om te bekijken. Dit maakt Max Crowdfund eenvoudig en transparant voor iedereen. Uiteraard zijn persoonsgegevens vanwege privacyregelgeving niet voor iedereen zichtbaar. Wij maken gebruik van deze technologie omdat dit heel goed aansluit op onze missie: “Beleggen in vastgoed eenvoudig en voor iedereen toegankelijk maken”. Naast dat ons platform heel transparant is, is het ook heel toegankelijk. Dit komt vanwege het feit dat het via ons platform mogelijk is om vanaf €100,- te investeren in verschillende vastgoedprojecten.  

 

Snelle groei en positieve ontwikkelingen 

 

Wij zijn als bedrijf afgelopen jaar enorm gegroeid. Dit is niet alleen terug te zien aan €11+ miljoen die we hebben opgehaald, maar ook aan ons team dat flink uitgebreid is afgelopen jaar.  De aandelenuitgifte laat natuurlijk ook zien  dat er veel investeerders zijn die vertrouwen hebben in ons bedrijf en ons willen helpen met de groei van het bedrijf in de toekomst.   

 

Op dit moment zijn wij druk bezig met de aanvraag voor de Europese crowdfunding vergunning. Wij zullen deze naar verwachting eind januari opsturen naar de AFM als één van de eerste vastgoed crowdfunding platformen in Nederland, waarna zij de aanvraag zullen evalueren. De voorspellingen zijn nu dat we rond november dit jaar de vergunning zullen krijgen. Dit betekent dat wij dus vanaf dat moment door heel Europa kunnen opereren en dus projecten vanuit verschillende landen kunnen aanbieden. Hiermee zal de naamsbekendheid van het platform en daarmee ons klantenbestand enorm groeien.  

 

Om antwoord te geven op de eerder gestelde vraag ‘Waarom hebben wij zo’n goed eerste jaar gehad?’, kijken we naar verschillende aspecten. Er zijn namelijk verschillende redenen, maar de belangrijkste zijn: vanwege onze internationale visie, onze missie en gebruik van blockchain en, onze snelle groei en de verwachte exponentiële groei. Dit maakt dan ook dat Max Crowdfund het beste vastgoed crowdfunding platform in Nederland is.