Max Property Group haalt €4,25 miljoen op voor wereldwijde uitbreiding

Max Property Group haalt €4,25 miljoen op voor wereldwijde uitbreiding

02 maart 2022, ROTTERDAM - Max Property Group (MPG), de ontwikkelaar van het internationale vastgoed crowdfundingplatform Max Crowdfund, heeft recentelijk €4,25 miljoen opgehaald via een aandelenuitgifte. Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt voor de internationale uitbreiding van Max Crowdfund. Ondanks dat de vastgoed crowdfundingmarkt nog in de kinderschoenen staat, heeft het platform het afgelopen jaar een enorme groei gekend.

Max Crowdfund is op dit moment actief in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland. Daarnaast heeft het bedrijf contracten getekend met Zweden en is het bedrijf al vergevorderd in gesprek met geïnteresseerde partijen in Zuid-Afrika en Australië. Het platform is momenteel bezig met het aanvragen van de Europese Crowdfunding Service Providers (ECSP) vergunning en de goedkeuring door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk, de Financial Markets Authority (FMA) in Nieuw-Zeeland en de Financial Security Authority (FSA) in Australië. Volgens COO Anne Visser zijn er ambitieuze plannen: ''Met ons joint venture model willen wij uiteindelijk in ieder land waar het mogelijk is, het Max Crowdfund platform lanceren.''

Met dit doel in acht hebbende, startte de aandelenuitgifte in 2021. Net voor de zomer van 2021 werd er in krap twee maanden tijd al €2.750.000 opgehaald bij honderden investeerders. Tijdens de zomer werd de aandelenuitgifte tijdelijk stopgezet om deze overweldigende belangstelling administratief te verwerken. Na het verwerken van alle aanvragen heropende MPG de aandelenuitgifte. Eindstand: maar liefst 1.700.000 aandeelcertificaten werden verkocht aan meer dan duizend investeerders.

De internationale uitbreiding van Max Crowdfund zal platformgebruikers de mogelijkheid geven om te investeren in vastgoedprojecten over heel de wereld. Zo wil het vastgoed- en fintechbedrijf voor ieder wat wils creëren.