Max Property Group 2022 Terugblik

Max Property Group 2022 Terugblik

Wat een jaar!

2022 was het meest succesvolle jaar tot nu toe voor Max Property Group en het Max Crowdfund-platform. Het Max Crowdfund-platform heeft in de afgelopen 12 maanden meer dan 3.000 actieve gebruikers aangetrokken, meer dan 90 leningen geplaatst en meer dan 30 miljoen euro opgehaald. Max Crowdfund won de prestigieuze CashCow-award voor beste crowdfundingplatform 2022 en nam 26 nieuwe medewerkers aan. Max Property Group voltooide zijn Series A-equityronde van 5 miljoen euro en haalde de laatste 750.000 euro op in slechts twee weken tijd in december 2022.

Een aantal snelle statistieken

De kortste tijd die nodig was om een ​​lening op het Max Crowdfund-platform te vullen, was slechts twee minuten, waarbij verschillende leningen binnen vijf minuten of minder werden volschreven en meer dan 20 leningen binnen 15 minuten of minder. De grootste lening die op het platform werd geplaatst, was voor 1,34 miljoen euro, volschreven in slechts 20 uur en tien minuten. Tientallen leningen zijn afgerond en terugbetaald aan investeerders, en er zijn tot op heden geen wanbetalingen geweest.

Nieuwe medewerkers

Om al dit succes bij te houden, nam het bedrijf extra personeel aan op elke afdeling, met name op de afdeling leninganalyse en in het softwareontwikkelingsteam. In totaal zijn er in 2022 26 nieuwe medewerkers bij het team gekomen.

Vijf leden versterkten het financiële team, waaronder Casper van Noort als Financial Controller. We hebben ook drie nieuwe mensen welkom geheten in het marketingteam, twee in overeenstemming met Chieng-Hin Chong als het nieuwe afdelingshoofd. Binnen de IT-afdeling waren maar liefst 14 programmeurs, gebruikersinterface- en infrastructuurspecialisten werkzaam, onder leiding van Grant Clark als Head of IT.

Max Property Group Aandelenuitgifte

Na enkele personeelswisselingen werd een beperkt aantal aandelen Max Property Group teruggegeven aan het bedrijf, waardoor ze beschikbaar kwamen voor bestaande en nieuwe investeerders. De doorverkoop en distributie van deze aandelen was onder de AFM-vrijstelling toegestaan ​​om de Serie A-aandelenronde van 5 miljoen euro te voltooien.

De resterende aandelen werden in slechts twee weken tijd verkocht en zo werd het uiteindelijke bedrag van 750.000 euro opgehaald. Een Series B Equity Round is gepland voor 2023 tegen een nieuwe bedrijfswaardering zodra de ECSP-licentie is verkregen en de Maximize-software met succes is gelanceerd.