Max Crowdfund Is Op Weg Naar….

Max Crowdfund Is Op Weg Naar….

Het einde van het jaar nadert en daarmee blikken we even terug op het jaar en kijken we of we onze eerder gestelde doelen voor Max Crowdfund hebben gehaald. Dit was het eerste jaar dat het Max Crowdfund platform op volle toeren heeft gedraaid en wat een jaar was het. We zijn als klein bedrijf enorm gegroeid. We bieden leningen aan in verschillende landen zoals Duitsland, Engeland, België en Nederland. Hierdoor zijn we ook in Nederland goed op weg om het streefbedrag van €10M aan totaal dit jaar opgehaalde leningen te halen. De voorspellingen zijn dat we deze doelstelling zelfs zullen overtreffen.

Het platform is natuurlijk niet alleen gericht op de Nederlandse markt, we willen ook internationaal opereren. Zoals u wellicht al op onze website heeft kunnen lezen, zijn wij hard bezig om ons platform uit te breiden naar Engeland en Nieuw Zeeland. We staan al in de startblokken om in deze landen alles op te pakken en van start te gaan. Helaas moeten we wachten op de lokale autoriteiten. Door Covid-19 zijn veel procedures helaas vertraagd. Dit betekent dat de vergunningen voor Engeland en Nieuw-Zeeland nog een tijdje duren, maar wel door ons zijn ingediend. In Nieuw-Zeeland staan we te popelen om te beginnen. Onze Exclusive Service Provider Kirk Pullar heeft al een aantal interessante projecten op stapel staan. Door deze vertragingen moeten wij ons eerder gestelde doel van 18 miljoen euro met ongeveer een half jaar uitstellen.

DE EUROPESE LICENTIE

We werken ook hard aan de aanvraag van de Europese licentie, die ons zal toelaten om in heel Europa te opereren. Helaas duurt het verkrijgen van deze vergunning langer, omdat ESMA de RTS (Regulatory Technical Standards) nog niet heeft afgerond. Dit betekent dat de AFM deze nog niet kan interpreteren en de aanvraag nog niet kan goedkeuren. Het vooruitzicht was aanvankelijk dat we de vergunning in het eerste kwartaal van 2022 zouden krijgen. Dit is uitgesteld en wordt pas in het derde kwartaal van 2022 verwacht. Ook dit is dus helaas met een half jaar opgeschoven. Wij zullen de aanvraag zo snel mogelijk indienen zodat wij als een van de eerste partijen ons kunnen melden bij de AFM. Hiermee hopen we de vergunning snel te krijgen, maar door de onduidelijkheid over het Europese aanvraagproces verwachten we dat ook wij buiten onze schuld vertraging zullen oplopen.

Op dit moment zijn we al druk bezig met het aantrekken van partners in diverse Europese landen. Dit zodat we uiteindelijk in al deze landen projecten kunnen aanbieden en nieuwe investeerders kunnen aantrekken.

Ondanks alles kijken wij positief naar de toekomst. Dit komt vooral omdat we veel tractie zien voor onze producten en bij projectaanbieders. Daardoor verwachten we de doelstellingen voor Max Crowdfund uiteindelijk te halen, ook al zijn ze wat naar achteren geschoven. Het zijn immers nog steeds prognoses, maar we werken er natuurlijk hard aan om ze te halen!