Max Crowdfund helpt Rotterdam aan een kerstboom in het centrum

Max Crowdfund helpt Rotterdam aan een kerstboom in het centrum

Er komt dit jaar toch een kerstboom op het plein voor Rotterdam Centraal. Op het nippertje is er genoeg geld ingezameld om een kerstboom uit Noorwegen in onze stad te krijgen. Het Rotterdamse bedrijf Coolblue stopte eerder als sponsor van de grote kerstboom die vijf jaar lang voor het Rotterdam Centraal stond. Als bedrijf dat in vastgoed crowdfund willen wij ook graag bijdrage aan een crowdfundactie voor de kerstboom in het centrum van Rotterdam. Ons hoofdkantoor staat ook in deze mooie stad en wij helpen de stad graag aan een kerstboom.

Max Crowdfund is een online vastgoed crowdfunding platform waarmee gebruikers hun financiële portefeuilles kunnen beheren en kunnen investeren in leningen of de nodige financiering kunnen ophalen voor hun vastgoedprojecten. Gebruikers kunnen investeringen doen vanaf slechts €100,00. Dit maakt deel uit van onze langetermijndoelstelling om investeringen voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien kunnen gebruikers van Max Crowdfund, vanwege de lage instap, hun investeringen gemakkelijk spreiden over meerdere projecten, waardoor het risico van de portefeuille van de investeerder afneemt.  

Hennie van Schaik, lid van wijkraad Dijkzit- Oude Westen namens 50PLUS, voerde daarom actie voor een kerstboom op het plein voor het station Rotterdam centraal. Hij vond in dit streven een medestander in Rijnmond-verslaggever Maikel Coomans, die een crowdfundingsactie startte.

 

Een ambtenaar van de gemeente Rotterdam vertelde dat hij een optie had om een grote kerstboom van 18 meter kon nemen bij de handelaar in Noorwegen, die het stadhuis ook de kerstboom levert. Die optie verliep alleen maandag om 12 uur ’s middags. Als Rotterdam het geld dan niet had, zou de boom naar een andere stad gaan. Dat gaf Coomans de uitdaging om binnen één dag de benodigde 35.000 euro in te zamelen.

Zondagmiddag had Coomans de helft van het geld al binnen, grotendeels dankzij Club 25, een groep ondernemende Rotterdammers van de Stichting Rotterdam Promotieprijs. Het was een goed begin maar er was nog 17 500 euro nodig.

Coomans pleegde belletje na belletje totdat hij maandagochtend na een rekensom ineens besefte dat het bedrag in zicht was. Max Crowdfund heeft hier ook aan bijgedragen. Naast grote bedragen van Rotterdam Ahoy, Rotterdam Make It Happen, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Central District, Breman Woningbeheer en havenondernemer Hans Vervat. Ook Amsterdam heeft een steentje bijgedragen met een donatie van 5 euro.

De kerstboom is inmiddels onthuld op het Stationsplein. Al het extra geld wat nog binnenkomt, gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Het was geweldig om als crowdfund bedrijf in de vastgoed een steentje bij te dragen aan een crowdfundactie voor een kerstboom in de stad.

Wij wensen iedereen dan ook alvast fijne kerstdagen!