Hoe maak je je eerste investering op Max Crowdfund?

Hoe maak je je eerste investering op Max Crowdfund?

Rente ontvangen door middel van investeringen in vastgoedprojecten, thuis vanuit je stoel, met slechts een paar klikken. Klinkt dit voor jou ook interessant? Meld je dan aan bij Max Crowdfund, één van de snelst groeiende vastgoed crowdfunding-platforms van Nederland! In dit artikel lees je stap voor stap hoe je je eerste Max Crowdfund-investering kunt doen.

Een vastgoedinvesteerder worden begint allemaal met het aanmaken van een account. Via deze link maak je snel, eenvoudig en gratis je account aan. Na het invullen van je e-mailadres, ontvang je een verificatie e-mail. Door op de link te klikken, kun je een wachtwoord voor je account instellen. Zodra je jouw account hebt ingesteld met je e-mailadres en wachtwoord, kun je doorgaan met het voltooien van het account door je identiteit te bevestigen, de compliance vragen te beantwoorden en je bankrekening te verifiëren. We begeleiden je bij elke stap en leggen uit hoe het werkt. Bekijk je liever een video over het aanmaken van een Max Crowdfund-account? Klik hier.

Je identiteit bevestigen
Dit is een zeer belangrijke stap in het proces, waarbij we je graag willen leren kennen. Deze stap bestaat uit een KYC: Know Your Client. Hier stellen we je enkele vragen over je identiteit, zoals je adres en geboortedatum, gevolgd door het uploaden van een selfie en identificatiedocument om je identiteit te verifiëren. De KYC-procedure schept veiligheid, voor Max Crowdfund maar ook voor jou als gebruiker van het platform. Lees dit artikel voor meer gedetailleerde informatie over de KYC-procedure.

Bevestigingsvragen beantwoorden
Je hebt je identiteit bevestigd en daarmee is stap 2 voltooid. Nog maar twee stappen te gaan! In deze stap krijg je een aantal bevestigingsvragen, die naar waarheid moeten worden ingevuld. Met deze vragen willen we er zeker van zijn dat jij de eindgebruiker van het account bent.

Verifieer je bankrekening
De laatste stap van het aanmaken van een account bij Max Crowdfund bestaat uit het verifiëren van je bankrekening. Om eventuele illegale activiteiten te voorkomen, is het belangrijk dat de bankrekening die je bij Max Crowdfund gebruikt op je eigen naam staat. Transacties kunnen alleen worden gedaan van/naar je eigen account. Je kunt je bankrekening verifiëren door een klein bedrag (dit kan al vanaf € 0,01) over te maken naar Max Crowdfund.

Klaar om een ​​vastgoedinvesteerder te worden?
Je account is nu klaar! Maar hoe maak je jouw eerste investering? Max Crowdfund publiceert haar leningen op deze webpagina. Dit gebeurt minimaal 48 uur voordat de lening live gaat, om er zeker van te zijn dat je jouw eigen onderzoek kunt doen voordat je in een lening investeert. Wanneer je een interessante lening hebt gevonden, kun je het bedrag dat je wilt investeren overmaken op je Max Crowdfund rekening. Ga naar 'rekening' en vul het bedrag in dat je aan je rekening wilt toevoegen door naar 'deposit' te gaan. Selecteer ‘stort direct’, gevolgd het kiezen van de gewenste betaalmethode. Wil je liever handmatig overboeken, klik dan op 'overschrijven'.

Nu kun je overgaan tot het leuke gedeelte: investeren! Ga naar de investeringspagina, klik op een lening en vul het bedrag in dat je wilt investeren (het minimumbedrag om te investeren is €100). Let op: bij je eerste investering krijg je een investeringstest, die moet worden ingevuld. Dit is een kleine test, met als doel om te toetsen wat voor jou een redelijk bedrag is om te investeren. Na het voltooien hiervan ontvang je, om veiligheidsredenen, een 2FA (Two-Factor Authentication). Hiermee weten wij zeker dat jij degene bent die de investering maakt.

Na de investering
Je hebt je investering gedaan. Wat gebeurt er nu? Zodra het streefbedrag is bereikt, sluit de inschrijving en gaat de bedenktijd van 24 uur in. Je kunt je investering tijdens de bedenktijd niet meer wijzigen, maar wel opzeggen als je dat wilt. Dit is ook een vereiste van de AFM. Gedurende deze 24 uur kun je na de investering nog wat onderzoek doen en als je je niet prettig voelt bij de lening, kun je deze alsnog kosteloos opzeggen. Na de bedenktijd is je inschrijving definitief. Als het minimumbedrag is bereikt, regelt Max Crowdfund de formaliteiten en streeft ernaar de lening binnen 72 uur te activeren. De projectontwikkelaar is vanaf het moment van activering de rente en hoofdsom verschuldigd zoals gespecificeerd in het aflossingsschema. Dit betekent dat de investeerder binnen 72 uur rente begint te ontvangen. Het rendement wordt maandelijks of per jaar uitbetaald (dit wordt besloten voordat de lening op het platform wordt gepubliceerd).

Klaar om je eerste investering te starten bij Max Crowdfund? Bekijk nu de openstaande investeringen!