Investeren in vastgoed met weinig geld

Investeren in vastgoed met weinig geld

Investeren in vastgoed kan een geweldige manier zijn om een passief inkomen te genereren, maar het wordt vaak gezien als een grote investering die niet toegankelijk is voor mensen met minder vermogen. Investeren in vastgoed met weinig geld is echter mogelijk, vooral met een beetje creativiteit en strategie. In deze blogpost bespreken we enkele tips om met weinig geld te investeren in onroerend goed.

Nieuwsgierig naar de vastgoed investeringskansen bij Max Crowdfund?

Bekijk investeringskansen

Tips om te investeren in vastgoed met weinig geld

Misschien stel je jezelf de vraag: is het de moeite waard om met weinig geld te investeren? Ondanks het feit dat je met vastgoed niet de hoogste rendementen kunt pakken (in vergelijking met volatiele beleggingsmogelijkheden), is het wel een wat zekerdere en consistentere manier om te beleggen. Zo kun je door de jaren rente op rente gaan verdienen en is het om deze reden een goede manier om te sparen. Hieronder vind je 4 manieren om te investeren in vastgoed zonder eigen vermogen.

1. Investeer in REITs

Een Real Estate Investment Trust (REIT) is een bedrijf dat onroerend goed met inkomsten bezit en exploiteert. Oftewel; REIT’s bezitten of leasen onroerend goed en keren vervolgens een deel van hun (huur)inkomsten uit aan hun beleggers. Dit worden ook wel dividendinkomsten genoemd. Met REIT’s kun je eenvoudig in onroerend goed beleggen zonder het fysieke eigendom daadwerkelijk te bezitten. In plaats daarvan kan je aandelen van het bedrijf kopen en een deel van de inkomsten uit de eigendommen ontvangen. REIT's zijn een geweldige manier om met weinig geld in onroerend goed te investeren, omdat ze vooraf maar minimale investeringen vereisen. Ook kan het al heel gemakkelijk vanaf je telefoon via apps zoals DeGiro.

2. House hacking

House hacking is een manier van inkomsten genereren uit vastgoed door een deel van jouw woning te verhuren, terwijl je woont in het andere deel. Dit is een geweldige manier om jouw eigen woonlasten te verminderen en huurinkomsten te genereren. Als je van plan bent dit te doen, wordt er altijd geadviseerd om het huis zo in te richten, dat jouw “huurder” zo veel mogelijk eigen voorzieningen heeft (denk aan een eigen badkamer, tv etc.) Dit voor beide partijen gunstiger en zorgt er ook voor dat je meer huur kan vragen. Wanneer jij een koophuis hebt en je wilt één of meerdere kamers verhuren, dan heet dat hospitaverhuur. Voordat je begint met hopsitaverhuur moet je wel het een ander regelen, want er komen regels bij kijken. Zo moet je toestemming hebben van jouw hypotheekverstrekker en moet je zelf minimaal 50% van de woonruimte gebruiken. Klik hier voor alle regels omtrent hospitaverhuur.

wat is house hacking?

3. Werk samen met andere vastgoedinvesteerders

Samenwerken met andere investeerders om onroerend goed te kopen, kan een geweldige manier zijn om met weinig geld in vastgoed te investeren. Om dit te doen, kun je beginnen met het identificeren van potentiële partners die vergelijkbare investeringsdoelen en -strategieën hebben. Zodra je potentiële partners hebt gevonden, kun je een duidelijke investeringsstrategie bedenken, rollen en verantwoordelijkheden vaststellen en een formele samenwerkingsovereenkomst opstellen. Vervolgens kun je jouw middelen bundelen om de aankoop van een vastgoedpand te financieren zo deel je de risico’s en de voordelen. Door samen te werken met andere investeerders krijg je toegang tot meer kansen, kun je de werklast delen en mogelijk je rendement op jouw investering verhogen.


4. Investeer in vastgoed door middel van crowdfunding

Beleggen in vastgoed via crowdfunding is misschien wel de meest eenvoudige manier van beleggen in vastgoedprojecten. Door te investeren in vastgoed via crowdfunding dien jij eigenlijk als de bank en verstrek jij samen met honderden andere beleggers een lening aan projectontwikkelaars die deze lening nodig hebben voor de aankoop en/of renovatie van een pand. Een vastgoed-crowdfundingplatform heeft een investeringscomité die lening aanvragen van projectontwikkelaars controleren op de risico’s en de zekerheden. Wanneer een project zeker genoeg wordt bevonden, wordt deze online geplaatst en kunnen particulieren vanaf 100 euro beleggen om deze lening te verstrekken. Wanneer de poule aan investeerders het benodigde bedrag hebben opgehaald, wordt het geld door het crowdfundingplatform overgemaakt naar de projectontwikkelaar die vervolgens het pand kan aankopen en opknappen. De investeerders ontvangen vervolgens maandelijks rente over hun investering. Looptijden van deze leningen lopen erg uiteen. Zo kun je in vastgoedprojecten investeren met looptijden van een half jaar, maar ook in projecten van 60 maanden.

 

5. Gemiddeld rendement crowdfunding

Het gemiddelde rendement van crowdfundingplatforms ligt ongeveer op de 4 a 5 procent netto. Toch verschilt dit erg per platform en ook per project. Dit heeft zo zijn voordelen. Je kunt zelf bepalen in welke projecten je wilt investeren en hoeveel risico je ongeveer wilt nemen. Je bepaalt ook helemaal zelf voor hoelang je geld weg wilt zetten en in welke landen je investeert. Zo kun je bij Max Crowdfund in zowel Nederlandse, Engelse en zelfs Duitse vastgoedprojecten investeren. Omdat je vanaf 100 euro al kunt meedoen, is het erg makkelijk om jouw investeringen te spreiden over verschillende projecten en landen. Daarnaast is het gemiddelde rendement van Max Crowdfund 10% bruto en dus 8,8% netto op jaarbasis.

Met weinig geld in vastgoed investeren bij Max Crowdfund

Doordat het via crowdfunding mogelijk wordt om met honderden investeerders tegelijk te fungeren als bank en een lening aan te bieden aan projectontwikkelaars, wordt het voor jou mogelijk om vanaf €100,- in verschillende landen te beleggen. Via Max Crowdfund worden er wekelijks projecten online geplaatst waarin je kunt beleggen. Dit kunnen Engelse, Duitse en ook Nederlandse projecten zijn. Elke project wordt opgeleverd met een grondige analyses, documentatie en de planning van het project, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

Zo zie je maar dat je prima kunt beleggen in vastgoed met weinig geld. Meer weten over beleggen in vastgoed via crowdfunding? Druk dan op de onderstaande knop.

Lees meer

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Max Crowdfund via onze socials!
                 

Veelgestelde vragen

Er hangt een flink stigma op vastgoedinvesteerders. Er wordt vaak gedacht dat je veel geld nodig hebt om te investeren in vastgoed, maar dit is echter niet zo. Het Max Crowdfund platform maakt het voor iedereen mogelijk om te investeren in vastgoed. Iedereen kan vanaf €100,- investeren in verschillende vastgoedprojecten in verschillende landen.
Omdat men op het Max Crowdfund platform al vanaf €100,- kan investeren, is het inderdaad voor iedereen mogelijk om te investeren in vastgoed.