Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Investeren in vastgoed is nog steeds een van de meest gebruikte manieren om jouw portfolio consistent te laten groeien. Echter, de Nederlandse vastgoedmarkt is al enige tijd niet meer aantrekkelijk voor beleggers. Hoe kun jij als Nederlandse belegger eenvoudig in Engels vastgoed investeren?

Investeren in vastgoed in Engeland

Waarom zou je als vastgoedbelegger gaan kijken naar investeringskansen in Engeland? Hier zijn meerdere redenen voor, maar in deze blog behandelen wij de voornaamste.

Engeland kent een minder verzadigde vastgoedmarkt. Dit houdt in dat er panden zijn die rond of onder hun marktwaarde gekocht kunnen worden. Zo kunnen veel panden al voor €100.000 worden aangekocht. Dit zijn overigens wel panden waar nog veel aan ontwikkeld moet worden. Door geld te steken in het renoveren van dit soort panden, schiet de waarde al gauw omhoog, wat vervolgens resulteert in het vragen van een hogere maandelijkse huur of verkoopprijs voor jou als investeerder.

Daarnaast staat Engeland bekend als een land waar haar inwoners steeds vaker huizen huren dan kopen. Dit heeft meerdere redenen:

  • Huizen worden steeds duurder, dus het duurt langer voordat jongeren het kopen van een woning kunnen veroorloven.
  • Steeds meer mensen houden van de vrijheid die gepaard gaat met het huren in plaats van kopen.
  • Veel mensen wonen graag in beter ontwikkelde/duurdere gebieden, waar zij vaak alleen kunnen wonen door te huren.

Waarom is investeren in vastgoed in Engeland aantrekkelijk?

Veel huurders

Waarom investeren mensen steeds vaker in Engels vastgoed? De vorige alinea verklapt het al een beetje, maar de eerste reden is het feit dat veel mensen in Engeland huren. Dit maakt het voor vastgoedinvesteerders aantrekkelijk om vastgoed aan te kopen, omdat het vinden van huurders vaak niet zo veel inspanning vereist.

Betere markt

Naast het feit dat het vinden van huurders makkelijker afgaat dan in andere landen, is ook het vinden van panden onder de vraagprijs eenvoudiger. In Nederland is de markt erg verzadigd op het moment. Dit betekent dat de vraag naar woningen groot is, waardoor het vinden van panden waar een winst op te behalen valt steeds lastiger is. In Engeland kan je eenvoudiger winstmarges halen uit het aankopen en renoveren van vastgoed.

Makkelijker instappen

De laatste reden waarom investeren in vastgoed in Engeland zo aantrekkelijk is, is omdat je minder vermogen nodig hebt om in te stappen. Veel panden zijn al beschikbaar vanaf €100.000,-. Dit zijn dan wel panden waar een hoop aan gedaan moet worden, maar dit opknappen zorgt vervolgens voor meerwaarde.

Heeft de Brexit gevolgen voor het vastgoed in Engeland?

Het verlaten van de EU heeft niet alleen gevolgen gehad voor de vastgoedmarkt in Engeland, maar ook voor de rest van de wereld. We weten dat er verschillende ontwikkelingen van start zijn gegaan door door de daling van de Engelse pond, denk aan de daling van huisprijzen in Engeland en een hoger aanbod van Duits vastgoed doordat Britten massaal hun Duitse vastgoed verkochten. De Brexit heeft weinig tot geen invloed gehad op de verhitte Nederlandse vastgoedmarkt. 

Wat we hebben gezien is dat de Brexit een negatieve impact heeft gehad op de Engelse vastgoedmarkt. Dit komt voornamelijk door de daling van de Engelse pond. Door de lage positie van de pond hebben veel buitenlandse investeerders wel interesse getoond in Engels vastgoed, wat heeft geleid tot geleidelijke stijgingen in de jaren na de Brexit.

Investeren in Engels vastgoed vanaf je telefoon


Ben jij geïnteresseerd in het investeren in Engelse vastgoedprojecten, maar heb je geen tijd om zelf de risicoanalyses uit te voeren en de processen rondom de aankoop, renovatie en verkoop te realiseren? Investeer dan hands-off in Engelse projecten.New Template Email (8)-1

Via Crowdfunding is het mogelijk om geld uit te lenen aan zorgvuldig geselecteerde projectontwikkelaars, die vervolgens het geld gebruiken voor de aankoop en renovatie van vastgoed. Je kunt al investeren vanaf €100,-, gewoon vanaf je telefoon.

Max Crowdfund plaatst regelmatig leningen online van projectontwikkelaars die financiering zoeken voor de aankoop en renovatie van hun vastgoedproject. Voordat een lening online komt voor het publiek, stelt Max Crowdfund altijd eerst de zekerheden vast. In de meeste gevallen wordt er een eerste recht op hypotheek gevestigd. Dit betekent dat, wanneer een projectontwikkelaar niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, Max Crowdfund voorrang krijgt op bank en het pand kan overnemen. Dit zorgt ervoor dat Max Crowdfund haar investeerders met de opbrengst van het pand vaak alsnog kan terugbetalen. Echter, om deze situatie te voorkomen, gaat elke projectontwikkelaar met elk project langs het investeringscommittee van Max Crowdfund.

Meer weten over hoe investeren in vastgoed via crowdfunding werkt?

Lees meer

                 

FAQ's

Veelgestelde vragen

Investeren in het Verenigd Koninkrijk
Investeren in vastgoed in Engeland wordt gezien als een interessante investeringsmogelijkheid doordat het vastgoed vaak goedkoper is, wat ruimte over laat voor renovatie om een meerwaarde te realiseren. Daarnaast staat de Engelse markt bekend als een markt waar veel mensen huren in plaats van kopen. Het vinden van huurders is dus eenvoudiger, wat voordelig is voor vastgoedbeleggers.
Ja, investeren in buitenlands vastgoed is in de meeste gevallen interessant. Dit hangt voornamelijk af van de periode. Op dit moment wordt zowel de Duitse als de Engelse vastgoedmarkt geprefereerd boven de huidige Nederlandse vastgoedmarkt.
Ja, er zitten risico's aan het investeren in buitenlands vastgoed. Houdt altijd rekening met een buitenlandse notaris en de lokale makelaars. Een buitenlandse notaris heeft over het algemeen minder verantwoordelijken. Hierdoor loop je als koper extra risico’s als je niet de personen selecteert.
Het rendement wat te behalen valt op vastgoedinvesteringen in Engeland loopt erg uiteen. Dit komt omdat er veel factoren zijn die de prijs bepalen. Wel zijn er, mits alles goed gaat, flinke marges te behalen op het aankopen van relatief goedkopere panden om deze vervolgens te renoveren en te verkopen/verhuren.
De verwachting is dat Engels vastgoed in 2023 in waarde zal dalen ten opzichte van 2022. Wel blijft het aantal huurders stijgen ten opzichte van kopers. Dit komt omdat veel Engelsen graag in duurdere gebieden wonen, waar zij niet zouden kunnen wonen als zij moeten kopen.