Hoe investeer je in vastgoed via Crowdfunding?

Hoe investeer je in vastgoed via Crowdfunding?

Het bezit van onroerend goed wordt gezien als een universeel teken van rijkdom. Veel mensen weten echter niet dat je geen huiseigenaar van meerdere eigendommen hoeft te zijn om winst te maken. Daarom is het investeren in onroerend goed via vastgoed crowdfunding platforms een eenvoudige manier geworden om een passief inkomen te verdienen. In dit artikel onderzoeken we daarom hoe u kunt investeren in onroerend goed via crowdfunding. 

Onroerend goed markt

De vastgoedmarkt is voor velen een intimiderende of zelfs onbekende plaats. Een plek waar alleen spelers met 'veel geld' en kennis over de aandelenmarkt serieus worden genomen. Dit is echter niet meer het geval. De vastgoedmarkt heeft zich ontwikkeld tot een veel opener gemeenschap. De vastgoedmarkt is daarom een plaats geworden waar mensen met verschillende achtergronden kunnen investeren en winst maken. 

Verschillende platforms voor crowdfunding in de vastgoedsector vergemakkelijken met name de toegang tot investeringsmogelijkheden. De transformatie van de vastgoedmarkt is te danken aan de opkomst van "crowdfunding". Het concept van crowdfunding stelt een groot aantal mensen in staat om kleine bedragen te investeren. De minimuminvestering varieert van platform tot platform.

Crowdfunding biedt investeerders de kans om samen te werken, hun fondsen te bundelen en te investeren in onroerend goed. Belangrijk om te weten is dat je geen geaccrediteerde investeerder hoeft te zijn om dit te doen. Samen geld inzamelen maakt investeren in vastgoed via crowdfunding een stuk minder arbeidsintensief en tijdrovend. Zeker in vergelijking met andere actieve manieren van investeren in onroerend goed, zoals het flippen van huizen.

Tegenwoordig zien we dat de crowdfunding gemeenschap met de minuut groter wordt. Vooral na de wereldwijde pandemie, zijn investeerders op zoek naar investeringsmogelijkheden met een laag risico, zoals onroerend goed. Bovendien kunt u met veel crowdfundingplatforms uw beleggingsportefeuille diversifiëren. Dit is mogelijk omdat u in meerdere vastgoedprojecten kunt investeren, waardoor het totale investeringsrisico afneemt. 

Investeringsplatforms 

Er zijn allerlei vastgoed crowdfunding platforms, elk met een eigen werkwijze. Zo zijn er investeringsplatforms die een beperkte mate van autonomie toekennen aan hun gebruikers.

In die zin fungeert het platform als een bemiddelaar tussen investeerders en projecten. Meer specifiek zijn zij belast met het toewijzen van de investering van de gebruiker aan de beste vastgoedkans. Investeerders, op hun beurt, kopen iets dat ze vorderingen op leningen noemen. Vorderingen van leningen zijn middelen die een bedrijf heeft uitgeleend. Het verwachte rendement is meestal binnen een jaar.

De meerderheid houdt echter vast aan dezelfde formule om hun gebruikers zelf te laten investeren in verschillende vastgoedprojecten. Op deze manier kunnen mensen hun eigen investeringsportefeuille beheren en beslissen in welke investeringsmogelijkheid ze willen participeren. Veel van deze crowdfundingplatforms staan voortdurend onder druk om de spannendste projecten en de beste jaarlijkse rendementen aan te bieden. 

Over het geheel genomen hebben deze fintech-bedrijven de vastgoedmarkt van de 21e eeuw overgenomen. De hightech tools die zij op tafel hebben gebracht, hebben het investeren in vastgoed veel gemakkelijker gemaakt.

Max Crowdfund

Max Crowdfund is een van die fintech-bedrijven die investeringen in onroerend goed een stuk beheersbaarder en toegankelijker hebben gemaakt. Maar wat Max Crowdfund onderscheidt van andere platforms is zijn innovatieve kwaliteit. Zo is Max Crowdfund 's werelds eerste crowdfundingplatform dat gebruik maakt van blockchaintechnologie in haar dienstverlening. Bovendien bieden ze haar klanten niet alleen uitstekende rendementen op crowdfunded investeringen, maar bieden ze hen ook toegang vanaf slechts € 100. Deze aspecten sluiten aan bij onze missie om vastgoedinvesteringen transparanter en toegankelijker te maken voor iedereen. 

Om uw reis met crowdfunding voor vastgoedinvesteringen te beginnen, kunt u Max Crowdfund bezoeken en u gratis registreren. U kunt hier lezen hoe eenvoudig het is om een account aan te maken. Vanaf dat moment is investeren in onroerend goed, letterlijk, slechts één klik verwijderd.