Investeren in vastgoed voor beginners

Investeren in vastgoed voor beginners

Beleggen in vastgoed is een veelgehoorde manier van investeren. Alhoewel veel mensen investeren in vastgoed zien als een grote stap, hoeft dit helemaal niet zo te zijn wanneer men over de juiste informatie beschikt. Investeren in vastgoed voor beginners is dan ook zeker mogelijk! In deze blog worden de belangrijkste tips en tricks over het betreden van de vastgoedwereld uitgelicht.

Benieuwd naar de vastgoed investeringskansen bij Max Crowdfund? Bekijk al onze openstaande investeringskansen en registreer je gratis om te kunnen starten. Investeren in vastgoed voor beginners kan bij Max Crowdfund al met een klein bedrag!

 

Beginnen met investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed met veel geld is niet zo moeilijk, alhoewel het voor beginnende investeerders een stuk uitdagender kan zijn. Over het algemeen zijn er vijf manieren tot beleggen in vastgoed:

1 Onroerend goed: woningen, appartementen, commercieel, etc.
2 Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen
3 Beursgenoteerde vastgoedfondsen (REIT’s)
4 Vastgoedaandelen
5 Crowdfunding voor vastgoedobjecten

Wanneer je wil beleggen op de lange termijn, dan is beleggen in onroerend goed het meest interessant. Het maken van een goede start vergt dan wat tijd, maar het is mogelijk. Het beleggen in vastgoedfondsen is het meest geschikt voor beginners die willen instappen in de vastgoedwereld, met name niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen bieden een aantrekkelijke combinatie tussen:

  • Instappen met weinig geld
  • Lager risico omwille spreiding over meerdere vastgoedpanden
  • Relatief hoog dividend
  • Geen tijd of kennis nodig

Het opstellen van een investeringsplan

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar het opstellen van een goed plan voordat je begint met investeren is cruciaal. Het opbouwen van een winstgevend vastgoedportefeuille vergt wat tijd en inspanning, hier moet dus wel rekening mee gehouden worden. Het stellen van duidelijke doelen is ook een vereiste wanneer je begint met investeren in onroerend goed.

Leer de markt kennen

Als beginnend investeerder is het belangrijk om bekend te raken met de markt en de doelgroepen voordat je begint met beleggen. Het inlezen over de verschillende wetten en plichten die gelden voor beleggers is een vereiste om een succesvol beleggingsplan op te stellen. Ook is het opbouwen van een netwerk erg handig, dit omdat deze personen kunnen helpen met het wegwijs maken in de cyclus van het beleggen in vastgoed.

Spreid je beleggingen

Al je geld in één object stoppen is hetzelfde als wedden op één paard, het zorgt voor onnodig veel risico’s. Om veilig te kunnen beleggen is het slim om je risico te spreiden door te beleggen in verschillende onderdelen. Kies daarom niet alleen voor vastgoed, maar verdeel je geld bijvoorbeeld over vastgoed en beleggen op de beurs. Door het creëren van een gediversificeerd beleggingsportfolio is het mogelijk om op de lange termijn succesvol te beleggen.

 

Start met beleggen in vastgoed!

Investeren en beleggen voor beginners hoeft niet moeilijk te zijn. Zolang je een goed plan en onderbouwde keuzes maakt, is de kans op een succesvolle ervaring groot. Uiteraard moet je je als investeerder wel bewust zijn van de risico’s die beleggen in vastgoed met zich meebrengt. Interessant om te weten is dat het rendement bij beleggen in vastgoed (voor beginners) afhankelijk is van de kennis, ervaring en het moment. Het gemiddelde rendement loopt op van 6% (vastgoedfondsen) tot 10-15% (onroerend goed).Wil je graag meer lezen over investeren in vastgoed?LEES HIER MEER