Na 200 jaar in het bedrijfsleven verhuist Internationaal Property Group haar activiteiten naar het…

Na 200 jaar in het bedrijfsleven verhuist Internationaal Property Group haar activiteiten naar het…

Het op Blockchain gebouwde vastgoedplatform DOMINIUM, zal gebruikers wereldwijd de mogelijkheid geven om al vanaf een bedrag van € 1,- te investeren in vastgoed. Ook maakt DOMINIUM het mogelijk processen te vereenvoudigen en te decentraliseren waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt een vastgoedfonds te lanceren zonder een advocaat nodig te hebben.

Persbericht — Rotterdam 17 mei 2018 — Proptech Startup, DOMINIUM heeft vandaag zijn lancering aangekondigd. Het vastgoedplatform, ontwikkeld en gefinancierd door Munte Immobilien en Max Property Group, is vastbesloten de wereldwijde vastgoedmarkt die naar verluid meer dan 217 biljoen dollar waard is, te digitaliseren. Munte Immobilien en Max Property Group hebben samen meer dan 200 jaar ervaring in het vastgoed en hebben een actuele vastgoedportefeuille met honderden miljoenen euro’s onder beheer.

Door gebruik te maken van blockchain-technologie biedt DOMINIUM een ​​oplossing voor het gebrek aan efficiëntie, liquiditeit en transparantie van de vastgoedsector. DOMINIUM Chairman, Sven-Thomas Munte, zegt:

“De vastgoedmarkt is zo oud als de menselijke cultuur zelf. Het is een van de belangrijkste facetten van het menselijk leven, maar het is ook een van de meest verouderde. DOMINIUM streeft ernaar om een ​​aantal reeds bestaande problemen met betrekking tot de wereldwijde vastgoedsector op te lossen met behulp van technologie die beschikbaar is gekomen door de opkomst van de blockchain.”

Het vastgoedplatform DOMINIUM stelt gebruikers in staat vastgoed gerelateerde activa te registreren, verhandelen, financieren en beheren met behulp van een reeks tools, waarbij alle activiteiten veilig worden vastgelegd op de blockchain. Bedrijfstools omvatten onder andere volledig beheer van klantrelaties, projectbeheer en onderhoudssystemen.

Vastgoedbeleggers hebben direct toegang tot vastgoed investeringsmogelijkheden waarbij er al vanaf een uniek laag bedrag ( €1,-) ingestapt kan worden. Investeerders kunnen via DOMINIUM hun activa verhandelen of kiezen voor een onmiddellijke exit strategie. Zolang hun account op DOMINIUM dat goedkeurt kan dit plaatsvinden zonder gebruik te hoeven maken van fonds managers, agenten of andere partijen.

“Dankzij blockchain technologie krijgen mensen wereldwijd de mogelijkheid om al te kunnen investeren in vastgoed vanaf slechts € 1,-“ aldus Managing Director Mark Lloyd.

Het platform wil volledig zelfregulerend worden door het verstrekken van gestandaardiseerde juridische documenten voor elk rechtsgebied. Hierdoor worden processen, zoals het opzetten van een vastgoedfonds, betaalbaar en eenvoudig. Andere kenmerken zijn peer-to-peer-leningen, betaalbare activahandel en communicatie op het platform.

De huurmarkt kan ook aanzienlijk worden beïnvloed, aangezien makelaars, huurders en eigenaren van onroerend goed toegang hebben tot informatie uit het verleden die is vastgelegd op de blockchain.

Property Director, Esther Dekker, zegt: “DOMINIUM kan potentiele huurders en kopers veel beter inzicht geven in het vastgoed dat zij voornemens zijn aan te kopen of te huren. Door DONINIUM kunnen consumenten zich veel beter (laten) informeren. De tijd van ondoorzichtigheid en schimmigheid is voorbij.

DOMINIUM draait niet op Ethereum, zoals andere platformen, maar heeft een eigen blockchain wat een unieke wereldwijde primeur is. De DOMINIUM blockchain is gebaseerd op een Ardor-childchain die is ontworpen om een blockchainbloat en hoge transactiekosten en -tijden te voorkomen. DOMINIUM is vandaag live gegaan in zeven talen, met vele functies die al volledig operationeel zijn. De Dominium-airdrop en het referral programma zijn nu beschikbaar voor iedereen die zich op het platform registreert. DOMINIUM streeft er in de komende maanden naar een pre-ICO en een ICO te lanceren voor de verkoop van de token voor het DOM-hulpprogramma. Deze DOM-token zal worden gebruikt als betaalmunt voor alle activiteiten op het platform.

Een groot deel van de via de pre-ICO en ICO opgehaalde investeringen zullen worden gebruikt voor de aankoop van onroerend goed in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De huurinkomsten uit de portefeuille worden aangewend om de voortdurende ontwikkeling van het platform te bekostigen en te waarborgen, inclusief het verkrijgen van relevante wettelijke licenties. Het resterende inkomen zal worden gebruikt om DOM-tokens in te kopen, waardoor een gestage vraag naar afname van de DOM-token wordt gegarandeerd.

Perscontact:

Mark Lloyd of Esther Dekker

info@dominium.me

+31 10 764 0518

Founding Team:

Voorzitter: Sven-Thomas Munte

Managing Director: Mark Lloyd

Vastgoeddirecteur: Esther Dekker

Blockchain: Ardor-platform

Ontwikkeling: Auxesis Infotech

Over Dominium

Dominium is een geregistreerd bedrijf in Nederland. Het bedrijf is toegewijd aan de ontwikkeling en het onderhoud van het Dominium-platform en investeert tevens in onroerend goed. Het bedrijf staat onder toezicht van Confidon en publiceert gecontroleerde accounts.

Over Munte Immobilien

Munte Immobilien is sinds 1960 met succes actief in de residentiële en commerciële vastgoedsector. Het bedrijf, geleid door Sven-Thomas Munte, is in 58 jaar tijd uitgegroeid tot een familie bedrijf en marktleider die diensten op het gebied van vastgoedbeheer, verkoop en ontwikkeling levert. De oorsprong stamt uit 1833, toen Carl Munte het nalatenschap van het bedrijf als een meester-timmerman begon. Met 30 personeelsleden en meer dan 4.000 residentiële en commerciële eigendommen onder beheer is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele vastgoed organisatie.

Over Max Property Group

Max Property Group is een internationaal genootschap van vastgoedprofessionals met tientallen jaren ervaring op het gebied van vastgoedbelegging, verhuur en fondsbeheer. Max Property Group startte haar activiteiten in 2015 en lanceerde haar eerste vastgoedfonds in 2016. Verdere fondsen volgden in het VK en Duitsland. Gebruik makend van vergelijkbare bedrijfsmodellen en volgens lokale regelgevingspraktijken. In 2017 besloot Max Property Group stappen te ondernemen om haar bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen door administratieve en marketingtaken te automatiseren. Om die reden begon Max Property Group begin 2018 met de ontwikkeling van het DOMINIUM platform samen met lange termijn partner Munte Immobilien en andere teamleden.