Vastgoed financieren via de bank of via crowdfunding?

Vastgoed financieren via de bank of via crowdfunding?
Registreer een account

 

In de dynamische wereld van vastgoedinvesteringen zijn er talloze manieren om financiering te verkrijgen voor jouw projecten. Traditioneel waren de banken de voornaamste bron van financiering, maar met de groei van technologie en nieuwe financiële platforms is er een nieuwe manier bijgekomen: vastgoed financieren via crowdfunding. In dit artikel duiken we dieper in de verschillen tussen vastgoed financieren via de bank en vastgoed financieren via crowdfunding. We belichten hoe beide methodes werken, evenals hoe je financiering kunt aanvragen via Max Crowdfund.

Vastgoed financieren zonder hulp van de bank

Traditioneel gezien was het gangbaar om naar de bank te stappen voor een vastgoedlening, maar het tij verandert. Crowdfunding platforms, zoals Max Crowdfund, maken het nu mogelijk voor investeerders om rechtstreeks te investeren in vastgoedprojecten zonder tussenkomst van banken. Dit biedt een geheel nieuw pad voor mensen die zich willen begeven op het terrein van vastgoedontwikkeling en -investering, zonder de traditionele barrières en vereisten die door banken worden opgelegd

De Verschillen tussen Crowdfunding en Financiering bij de Bank

Het belangrijkste verschil tussen financiering via een bank en financiering via crowdfunding ligt in de structuur en toegankelijkheid. Bankfinanciering vereist over het algemeen uitgebreide kredietchecks, zekerheden en kan een langdurig proces zijn. Crowdfunding daarentegen is vaak toegankelijker, met minder strikte voorwaarden en snellere doorlooptijden.

Bovendien wordt crowdfunding vaak als meer democratisch beschouwd. In plaats van te vertrouwen op een enkele instelling voor financiering, stelt crowdfunding meerdere particuliere investeerders in staat om deel te nemen aan een project, wat niet alleen de risico's spreidt, maar ook kansen biedt voor kleinere investeerders.

Voordelen van vastgoed financieren via de bank:

  1. Stabiliteit en betrouwbaarheid: Banken zijn gereguleerde instellingen met een lange geschiedenis van het verstrekken van leningen en financiële diensten. Dit biedt een zekere mate van betrouwbaarheid en stabiliteit die voor sommige investeerders aantrekkelijk kan zijn.
  2. Grotere leningen: In het algemeen zijn banken in staat om grotere leningen te verstrekken dan wat typisch is bij crowdfunding. Dit kan vooral voordelig zijn voor omvangrijke vastgoedprojecten die aanzienlijke financiering vereisen.
  3. Gepersonaliseerde Service: In tegenstelling tot crowdfunding platforms, die vaak geautomatiseerde of gedigitaliseerde processen gebruiken, bieden banken meestal een meer persoonlijke service met een specifieke accountmanager of leningofficier toegewezen aan jouw project. Dit kan nuttig zijn voor het onderhandelen over specifieke voorwaarden, het vragen om advies of het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen tijdens het financieringsproces.

Voordelen van vastgoed financieren via crowdfunding:

  1. Toegankelijkheid: Ondanks het feit de veel platforms steeds strenger worden, stellen crowdfunding platformen vaak minder strenge eisen dan traditionele banken, waardoor meer mensen in staat zijn om financiering te verkrijgen voor hun vastgoedprojecten. Dit geldt vooral voor nieuwe investeerders die misschien niet over de uitgebreide kredietgeschiedenis beschikken die banken vaak vereisen.
  2. Snelheid: Het proces van het verkrijgen van financiering via crowdfunding kan vaak sneller zijn dan via een bank. Omdat veel van het proces geautomatiseerd en online is, kunnen investeerders in sommige gevallen binnen enkele dagen of weken financiering verkrijgen.
  3. Democratisering van investeringen: Crowdfunding stelt een groter aantal mensen in staat om te investeren in vastgoedprojecten. In plaats van een enkele, grote entiteit (zoals een bank) die een grote lening verstrekt, kunnen bij crowdfunding vele individuele investeerders bijdragen aan een project. Dit kan resulteren in een groter aantal betrokken partijen die allen een belang hebben in het succes van het project.

Hoe werkt financieren via de bank?

Financiering via de bank begint met het indienen van een aanvraag bij de bank. Deze aanvraag zal jouw financiële situatie, het vastgoedproject en uw plannen om de lening terug te betalen, bevatten. De bank zal vervolgens uw kredietwaardigheid en de haalbaarheid van het project beoordelen.

Bij goedkeuring stelt de bank een contract op met de voorwaarden van de lening, waaronder de rente, de looptijd en de terugbetalingsvoorwaarden. De bank kan ook aanvullende zekerheden of garanties vragen om het risico van de lening te verlagen.

Hoe Werkt Financieren via Crowdfunding?

Bij crowdfunding wordt een project na goedkeuring op een online platform geplaatst, zoals Max Crowdfund. De details van het project worden gedeeld, samen met het benodigde financieringsbedrag. Particuliere investeerders kunnen vervolgens besluiten om in het project te investeren, vaak met een veel kleinere minimale investering dan bij bankfinanciering.

Als het doelbedrag is bereikt, wordt de financiering aan de projecteigenaar vrijgegeven en beginnen de investeerders rendement te ontvangen volgens de voorwaarden van het project. Dit rendement kan bestaan uit rentebetalingen, winstuitkeringen of een combinatie van beide.Start met vastgoed crowdfunding bij Max Crowdfund

Ben je geïnteresseerd in het diversifiëren van je beleggingsportfolio en het ondersteunen van lokale vastgoedprojecten? Dan is beleggen via Max Crowdfund misschien iets voor jou! Met vastgoedcrowdfunding kun je deelnemen aan opwindende vastgoedprojecten in verschillende landen en mogelijk aantrekkelijke rendementen behalen, terwijl je je blootstelling aan risico's spreidt.

Vraag financiering via Max Crowdfund

Max Crowdfund maakt het eenvoudig om financiering voor jouw vastgoedproject aan te vragen. Je hoeft slechts een projectvoorstel in te dienen, waarin je de details van het project, jouw ervaring en uw terugbetalingsplan deelt. Het team van Max Crowdfund beoordeelt vervolgens het voorstel en als het wordt goedgekeurd, wordt jouw project live op het platform geplaatst voor investeerders om in te investeren. Lees meer over financiering aanvragen voor jouw vastgoedproject via de onderstaande knop.

 

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Dit verschilt wat er voor project belangrijk is. Zo ontvang je via crowdfunding vaak binnen 2 weken al financiering, maar kan je bij een bank vaak grotere bedragen lenen.
Er zijn in totaal 6 verschillende soorten financiering: Hypothecaire lening, crowdfunding, eigen vermogen, joint ventures, harde geld leningen en lease-opties.
Crowdfunding kiezen als financieringsvorm kan toegankelijker zijn, snellere financiering mogelijk maken, en de democratisering van investeringen bevorderen door een groter aantal individuele investeerders de kans te geven om deel te nemen aan vastgoedprojecten.