Februari nieuwsbrief: wat gebeurde er in februari bij Max Crowdfund?

Februari nieuwsbrief: wat gebeurde er in februari bij Max Crowdfund?

We zijn het jaar begonnen met veel nieuwe en belangrijke gebeurtenissen bij Max Crowdfund in januari. In februari bleven we groeien en bereikten we nieuwe mijlpalen. Nieuwsgierig? Lees er alles over in deze februari nieuwsbrief.

Het jaaroverzicht van 2021 is beschikbaar
Vanaf heden is het jaaroverzicht van 2021 beschikbaar in je account. Je vindt je jaaroverzicht als je inlogt op Max Crowdfund onder het kopje 'Rekening'. Hier vind je tevens de eerdere jaaroverzichten, mocht je al langer een account bij Max Crowdfund hebben. Je kunt deze gemakkelijk downloaden en ze zijn tevens ook te gebruiken voor de belastingaangifte. 

18 leningen gepubliceerd en €5.342.000 opgehaald
In februari zijn er maar liefst 18 leningen gepubliceerd, waarbij we een totaalbedrag van €5.342.000 hebben opgehaald. Een resultaat waar we trots op zijn! 

Daarnaast hebben we in februari met één lening twee records verbroken. Eén van onze grootste leningen ooit, met een streefbedrag van €1.240.000, werd gefinancierd door 421 investeerders in slechts 22 dagen. Dit is tot nu toe het hoogst aantal investeerders dat in één lening heeft geïnvesteerd. Dit zijn natuurlijk grote stappen in de groei van Max Crowdfund. We hebben hierover ook een artikel geschreven, wat je hier kunt lezen. 

Spaanse CIF verkregen
Op donderdag 17 februari 2022 hebben Max Crowdfund en Stichting Max Crowdfund Security Trustee Foundation een Spaanse CIF (Certificado de Identificación Fiscal) verkregen. Dit belastingidentificatienummer is nodig om deel te kunnen nemen aan elk type economische of financiële activiteit in Spanje. Met dit nummer kunnen we officieel Spaanse projecten financieren en zekerheden registreren in 'Registro de la Propiedad' (Kadasterregister), al moet de geldlener voorlopig nog een bedrijf zijn dat is geregistreerd in Nederland, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

Het CIF-nummer van Max Crowdfund B.V. is N0235381A en het CIF-nummer van Stichting Max Crowdfund Security Trustee Foundation is N0235390B.

Met dit BTW-nummer zijn we een stap dichter bij de lancering van vastgoed crowdfundingprojecten in Spanje!

Artikelen
Om je op de hoogte te houden van de laatste informatie, hebben we in februari ook een aantal artikelen geschreven. We zijn begonnen met een artikel over hoe je je eerste investering op Max Crowdfund kunt doen.

Het tweede artikel dat we in februari schreven, ging over KYC. We krijgen vaak de vraag van onze klanten wat ‘KYC’ betekent en waarom dit noodzakelijk is. Het artikel kun je hier vinden.

In het derde artikel informeerden we je over investeren in vastgoed met weinig geld. Is het de moeite waard om met weinig geld te investeren? Het antwoord is ja! In deze blog lees je waarom.

Open nu een gratis account