Beste Crowdfunding Platforms in Europa

Beste Crowdfunding Platforms in Europa

Crowdfunding voor vastgoed is een populaire investeringsoptie geworden voor veel mensen die hun portefeuilles willen diversifiëren en willen investeren in de lucratieve vastgoedmarkt. Met de opkomst van technologie is investeren in onroerend goed toegankelijker en efficiënter geworden. In Europa zijn er verschillende crowdfundingplatforms voor onroerend goed om uit te kiezen, elk met zijn unieke kenmerken en voordelen. In deze blog zullen we enkele van de beste crowdfundingplatforms voor vastgoed in Europa onder de loep nemen en ze vergelijken om te beslissen welk platform het beste is.

1. Max Crowdfund


Max Crowdfund is een crowdfundingplatform voor vastgoed gevestigd in Nederland. Het werd opgericht in 2019 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire platforms in Europa. Max Crowdfund biedt een online platform voor investeerders om te investeren in verschillende Europese vastgoedprojecten, waaronder vastgoedontwikkelingen, koop-om-te-verhuren panden en andere vastgoedinvesteringsmogelijkheden. Het platform stelt investeerders in staat om te investeren in projecten vanaf € 100,- waardoor het voor veel investeerders toegankelijk is.

De Autoriteit Financiele markten houdt toezicht op Max Crowdfund (AFM), wat beleggers een extra beveiligingslaag biedt. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om investeerders transparantie en veiligheid te bieden.

Max Crowdfund heeft nu in totaal 45 miljoen euro opgehaald sinds de lancering van haar eerste project in november 2020. De gemiddelde rente die investeerders ontvangen op deze investeringsmogelijkheden is 10% per jaar.

2. EstateGuru


EstateGuru is een crowdfundingplatform voor onroerend goed gevestigd in Estland. Het werd opgericht in 2013 en is sindsdien uitgebreid naar verschillende Europese landen, waaronder Letland, Litouwen, Finland en Spanje. Met EstateGuru kunnen investeerders investeren in vastgoedprojecten, waaronder ontwikkelingsprojecten, renovatieprojecten en huurwoningen.

Een van de voordelen van EstateGuru is de lage minimale investeringsvereiste van €50,-. Daarnaast biedt het platform een ​​divers aanbod aan investeringsmogelijkheden, waardoor investeerders kunnen kiezen uit verschillende projecten. EstateGuru wordt ook gereguleerd door de Estonian Financial Supervision Authority, die beleggers een extra beveiligingslaag biedt.

Volgens P2PMarketData is het gemiddelde rentepercentage van de projecten op EstateGuru 10,45% per jaar.

3. Housers


Housers is een crowdfundingplatform voor onroerend goed gevestigd in Spanje. Het werd opgericht in 2015 en uitgebreid naar verschillende Europese landen, waaronder Italië en Portugal. Met Housers kunnen investeerders investeren in verschillende vastgoedprojecten, waaronder huurwoningen, koop-om-te-huur-woningen en vastgoedontwikkelingsprojecten.

Housers biedt een lage minimale investeringsvereiste van €50,-, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan beleggers. Het platform stelt investeerders ook in staat om te investeren in projecten in verschillende Europese landen, wat diversificatievoordelen oplevert. Bovendien wordt Housers gereguleerd door de Spaanse Nationale Securities Market Commission (CNMV), die beleggers een extra beveiligingslaag biedt.

Volgens huiseigenaren is het gemiddelde rentepercentage van afgeloste leningen 8,54% per jaar.

4. BrickFunding


BrickFunding is een vastgoed crowdfunding platform gevestigd in Portugal. Het werd opgericht in 2015 en bood investeerders toegang tot verschillende crowdfundingplatforms voor onroerend goed wereldwijd. Met BrickFunding kunnen beleggers verschillende crowdfundingplatforms zoeken en vergelijken op basis van meerdere criteria, waaronder locatie, minimale investeringsvereiste en investeringstype.

Een van de voordelen van BrickFunding is de mogelijkheid om investeerders toegang te geven tot een breed scala aan crowdfundingplatforms. Hierdoor kunnen beleggers verschillende platformen vergelijken en het platform kiezen dat het beste bij hun investeringsbehoeften past. BrickFunding biedt investeerders ook informatie over elk platform, inclusief de reguleringsstatus en investeringsmogelijkheden.

De platformen vergelijken


Nu we enkele van de beste crowdfundingplatforms voor onroerend goed in Europa hebben bekeken, laten we ze vergelijken om te beslissen welk platform het beste is. Bij het vergelijken van deze platforms zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder regelgeving, investeringsmogelijkheden en vergoedingen.

Regulaties

Financiële autoriteiten reguleren alle platforms die we in hun respectieve landen hebben bekeken.

Investeringsmogelijkheden

Alle platforms die we hebben onderzocht, bieden beleggers toegang tot verschillende investeringsmogelijkheden in onroerend goed. Er zijn echter verschillen in de soorten beleggingen die beschikbaar zijn en de minimale investeringsvereisten.

Max Crowdfund biedt veel investeringsmogelijkheden in vastgoed voor de aankoop en renovatie van vastgoedprojecten. Er worden voornamelijk Nederlandse, Engelse en Duitse projecten gepubliceerd, wat er voor zorgt dat je jouw beleggingen kunt spreiden over verschillende landen. Het platform heeft een minimale investeringsvereiste van €100,- die hoger kan zijn dan andere platforms.

EstateGuru biedt een verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden in onroerend goed, waaronder ontwikkelingsprojecten, renovatieprojecten en huurwoningen. Bovendien heeft het platform een ​​lage minimale investeringsvereiste van € 50,-, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan investeerders.

Housers biedt beleggers verschillende investeringsmogelijkheden in onroerend goed, waaronder huurwoningen, koopwoningen en vastgoedontwikkelingsprojecten. Het platform heeft een minimale investeringsvereiste van €50,-, waardoor het voor veel beleggers toegankelijk is.

BrickFunding is een platform dat investeerders toegang geeft tot verschillende crowdfundingplatforms voor onroerend goed over de hele wereld. Hierdoor kunnen beleggers verschillende platformen vergelijken en het platform kiezen dat het beste bij hun investeringsbehoeften past.

Kosten

Alle platforms die we hebben bekeken, brengen kosten in rekening voor hun diensten. Deze kosten kunnen platformkosten, transactiekosten en andere kosten omvatten.

Max Crowdfund berekent een platformfee van 1,5% per jaar over het belegde vermogen en een prestatievergoeding van 10% over de winst uit investeringen.

EstateGuru berekent een platformfee van 2-3% over het geïnvesteerde vermogen, afhankelijk van de investeringsmogelijkheid. Het platform rekent ook een vergoeding van 2% op de hoofdsom van elke lening en een vergoeding voor te late betaling van 0,1% per dag.

Housers rekent een platformvergoeding van 10% op de winst uit investeringen en een vergoeding van 3% op de hoofdsom van elke lening.

BrickFunding brengt geen vergoedingen rechtstreeks in rekening bij investeerders, maar de crowdfundingplatforms die op haar website staan ​​vermeld, kunnen hun vergoedingen bepalen.

Conclusie

Na het vergelijken van deze vastgoed crowdfunding platforms in Europa, is het duidelijk dat elk platform zijn unieke kenmerken en voordelen heeft. Max Crowdfund is een populair platform dat investeerders toegang biedt tot verschillende investeringsmogelijkheden in onroerend goed. Tegelijkertijd biedt EstateGuru een lage minimale investeringsvereiste en een verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden. Met Housers kunnen investeerders investeren in projecten in verschillende Europese landen, terwijl BrickFunding investeerders toegang geeft tot een breed scala aan crowdfundingplatforms over de hele wereld.

Uiteindelijk hangt het beste platform voor u af van uw beleggingsdoelen en voorkeuren. Het is essentieel om verschillende platforms te onderzoeken en te vergelijken voordat u een investeringsbeslissing neemt. Welk platform u ook kiest, crowdfunding voor onroerend goed kan een geweldige manier zijn om uw portefeuille te diversifiëren en te investeren in de lucratieve vastgoedmarkt.

Wordt vandaag nog vastgoedbelegger

Investeren in vastgoed kan een lucratieve manier zijn om uw vermogen te laten groeien, en Max Crowdfund maakt het gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. Met een breed scala aan investeringsmogelijkheden en een lage minimale investeringsvereiste, stelt Max Crowdfund jou in staat om te investeren in vastgoedprojecten vanaf slechts €100,-. Bovendien kun je met hun gebruiksvriendelijke platform en deskundig team vertrouwen hebben in jouw beleggingen en jouw vermogen zien groeien. Begin vandaag nog met beleggen bij Max Crowdfund en zie zelf het potentieel van crowdfunding voor onroerend goed.

MAAK EEN GRATIS ACCOUNT AAN