Beleggen voor je pensioen via vastgoed crowdfunding

Beleggen voor je pensioen via vastgoed crowdfunding

Zelf je pensioen regelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun pensioen en dus hun toekomst in eigen handen te nemen. Een belangrijke reden hiervoor is dat mensen op deze manier meer controle hebben over hun spaargeld en zo een beter beeld hebben bij hun pensioensopbouw. Daarnaast zijn er door de jaren heen meer mensen zich gaan verdiepen in de investeringswereld, doordat informatie toegankelijker is. Hierdoor kunnen mensen zich steeds eenvoudiger inlezen over hoe zij het best kunnen investeren voor hun pensioen. Ook kunnen mensen die hun eigen pensioen regelen zelf aanpassingen maken aan bijvoorbeeld hun risico-voorkeuren of strategie, in plaats van vasthouden aan het door het pensioenfonds geselecteerde plan. Er zijn verschillende soorten pensioenbeleggingen en wij beschrijven de populairste vormen van beleggen voor je pensioen hieronder.

Beleggingsmogelijkheden voor je pensioen

De meest populaire beleggingsopties voor pensioensparen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je financiële doelstellingen en risicobereidheid. Enkele veel voorkomende investeringsopties zijn:

Aandelen 

Beleggen in individuele aandelen of op aandelen gebaseerde exchange-traded funds (ETF's) is een populaire keuze voor veel mensen, omdat aandelen op de lange termijn een hoger rendement kunnen opleveren. Aandelen kunnen op de lange termijn een hoger rendement opleveren en bieden de mogelijkheid om jouw spaargeld op lange termijn te laten groeien, waardoor ze voor veel mensen een aantrekkelijke beleggingsoptie zijn. Door in aandelen te beleggen, kun je profiteren van de groei van bedrijven en de economie, wat in de loop van tijd kan leiden tot een stijging van de waarde van jouw beleggingen.

Obligaties

Beleggen in obligaties is een meer conservatieve beleggingsoptie die een gestage stroom van inkomsten kan opleveren. Ze kunnen met name aantrekkelijk zijn voor personen die dichter bij hun pensionering zijn en op zoek zijn naar een meer conservatieve investering om een ​​stabiele bron van inkomsten te bieden na hun pensionering. Bovendien kunnen obligaties helpen om een ​​beleggingsportefeuille te diversifiëren, waardoor het algehele beleggingsrisico kan worden verminderd. Het is echter belangrijk op te merken dat obligatiekoersen kunnen fluctueren en dat beleggen in obligaties risico's met zich meebrengt, vooral als de uitgever van de obligatie in financiële moeilijkheden verkeert.

Indexfondsen

Indexfondsen zijn een populaire manier van beleggen voor je pensioen omdat ze lage kosten en diversificatie bieden. Door te beleggen in een indexfonds kun je profiteren van het rendement van een brede marktindex, zoals de S&P 500, zonder individuele aandelen te hoeven kiezen. Dit kan je helpen om het investeringsrisico te verminderen en de impact van de marktschommelingen op korte termijn te minimaliseren.

Vastgoed crowdfunding 

investeren in vastgoed via crowdfunding wordt een steeds populairdere manier voor het opbouwen van je pensioen. Waar vastgoed altijd al een gewaardeerde en stabiele manier is om je pension op te bouwen, zorgt crowdfunding ervoor dat iedereen van deze optie gebruik kan maken. Door crowdfunding beleg je al vanaf €100,- in vastgoedprojecten en pak je consistente rendementen. Op deze manier is vastgoed voor iedereen een toegankelijke manier van beleggen geworden. Het gemiddelde jaarlijkse rendement verschilt per platform en per type vastgoedinvestering, maar er zijn platformen die een gemiddelde geven van 10% rente op jaarbasis. Door de gemiddeld hoge rentepercentages die gepaard gaat met de relatief lage risico’s van beleggen in vastgoed is beleggen in vastgoed via crowdfunding een van de beste manieren van beleggen voor je pensioen.

Hoe werkt beleggen in vastgoed via crowdfunding?

beleggen in vastgoed via crowdfunding zorgt ervoor dat je al vanaf lage bedragen kan mee-investeren in vastgoedprojecten. Dit komt doordat crowdfundingplatforms projectontwikkelaars en investeerders bij elkaar brengt. Kortgezegd houdt dit in dat een projectontwikkelaar financiering nodig heeft voor de aankoop- en of renovatie van zijn of haar vastgoedproject en deze financiering vindt bij een crowdfundingplatform. Dit crowdfundingplatform plaatst een lening online, waar particuliere investeerders eenvoudig in kunnen beleggen tot het streefbedrag is opgehaald. Nadat het bedrag is opgehaald wordt de crowdfunding-actie gesloten en gaat het opgehaalde bedrag naar de projectontwikkelaar, die vervolgens van start gaat met het aankoop- en renovatieproces. Voor meer informatie over investeren in vastgoed via crowdfunding druk je op de onderstaande knop.

Lees meer

Voordelen van vastgoed crowdfunding voor je pensioen

Beleggen in vastgoed via crowdfunding brengt veel voordelen met zich mee bij het opbouwen van je pensioen. Hieronder benoemen wij de belangrijkste voordelen:

  • Potentieel voor een vast inkomen: Beleggingen in onroerend goed kunnen zorgen voor een gestage inkomstenstroom door middel van huurbetalingen, wat kan helpen bij het bieden van een consistente bron van inkomsten bij pensionering.
  • Diversificatie: Vastgoed kan helpen bij het diversifiëren van een beleggingsportefeuille, wat het algehele investeringsrisico kan verminderen.
  • Alternatieve beleggingen: Crowdfunding voor vastgoed biedt toegang tot alternatieve beleggingen die doorgaans niet beschikbaar zijn via traditionele pensioenregelingen of beleggingsopties.
  • Makkelijk instappen: vastgoedcrowdfunding kan toegang bieden tot vastgoedbeleggingen met lagere minimale investeringen, waardoor hettoegankelijker wordt om vastgoed op te nemen in je pensioenportefeuille.
  • Professioneel beheer: Crowdfundingplatforms voor onroerend goed bieden vaak professioneel beheer voor de eigendommen in hun portefeuilles, wat kan helpen de risico's en moeite die gepaard gaan met beleggen in onroerend goed te verminderen. Dit zorgt ervoor dat je zelf geen vastgoedexpert hoeft te zijn om te starten met beleggen.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat investeren in onroerend goed via crowdfunding voor vastgoed risico's met zich meebrengt en dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor toekomstige resultaten. Bovendien is het belangrijk om de investering grondig te onderzoeken en te begrijpen voordat je geld investeert.


Zelf je pensioen opbouwen bij Max Crowdfund

Start zelf met het opbouwen van jouw pensioen portefeuille door middel van vastgoedcrowdfunding en ontvang gemiddeld 10,3% rente per jaar. Bepaal zelf in welke projecten je investeert en start al vanaf €100,-. Er komen wekelijks nieuwe investeringskansen online waarin je kunt beleggen om maandelijks rente te ontvangen.

Gratis account aanmaken

Er zijn verschillende antwoorden op deze vraag en veel experts geven verschillende vuistregels, bijvoorbeeld 1 miljoen euro is voldoende of 80% tot 90% van je laatste jaarsalaris.
Er zijn veel mogelijkheden om te sparen voor je pensioen. Een regel die vaak gebruikt word is: hoe ouder je bent, hoe minder risico je wilt nemen in jouw beleggingen.
Beleggen voor je pensioen kan gedaan worden bij een pensioenfonds, maar je kunt het ook zelf regelen door je te verdiepen in de verschillende manieren van beleggen.
Ja. Laat je altijd goed informeren en weet waarin je belegt voordat je begint. Elke vorm van investeren kent risico’s, de één alleen meer dan de ander.