April nieuwsbrief 2022

April nieuwsbrief 2022

Max Crowdfund heeft niet stilgezeten in april. De aanvraag voor de Europese Crowdfunding vergunning is ingediend en er werden interessante artikelen geschreven.  Benieuwd? Lees er meer over in deze april nieuwsbrief! 

In april werd er €3.532.800 opgehaald

We startten april met de publicatie van een groot aantal leningen. Zo werden er in één week (week 14) negen leningen gepubliceerd. Aan het eind van april werden twee grote leningen gevuld, namelijk de Duitse leningen Karben 1 en Karben 2. Bij beide leningen werd er €409.500 opgehaald, met een totaal van €819.000 voor de Karben leningen. 

BEKIJK HIER ALLE LENINGEN

Aanvraag Europese crowdfundvergunning

Op 28 april 2022 hebben we de aanvraag voor de EU crowdfundvergunning ingediend bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Per 10 november 2022* moeten crowdfundingdienstverleners namelijk over deze vergunning beschikken, indien zij hun dienstverlening voort willen zetten. Daarbij moet voldaan worden aan de eisen die voortkomen uit de nieuwe Europese crowdfundingverordering (EU) 2020/1503.

Deze nieuwe verordering is op 10 november 2021 in werking getreden en biedt meer beleggersbescherming en transparantie. Het afronden van de aanvraag is een belangrijke stap voor de internationale uitbreiding van Max Crowdfund. Met deze vergunning zal het namelijk mogelijk zijn om investeringsmogelijkheden aan te gaan bieden in alle landen van de Unie.

*10 november 2022 is de huidige deadline. Echter, deze kan uitgesteld worden door de Europese Commissie tot maximaal één jaar.

Wil je graag weten wat deze verordering inhoudt voor jou als investeerder? We schreven een artikel hierover. Klik hier om het artikel te lezen.

April blogartikelen

In april werden er veel artikelen geschreven. In deze nieuwsbrief highlighten we er een paar:

Investeringsrisico's

Bij Max Crowdfund streven we altijd naar maximale transparantie. Daarom schreven we een artikel voor jou als investeerder over de risico´s van investeren.

LEES HIER HET ARTIKEL

Max Crowdfund breekt records

Er worden regelmatig nieuwe mijlpalen bereikt bij Max Crowdfund. Zo ook in april. We schreven een artikel over de records van Max Crowdfund.

LEES HIER HET ARTIKEL

Max Crowdfund steunt een goed doel

Op dit moment steunen wij de ´Lilou Foundation´ in Polen. Vanwege de situatie in Oekraïne zijn er zeer veel weeskinderen en alleenstaande moeders die hulp nodig hebben. 

Als je meer wilt lezen over de ´Lilou Foundation´ en/of een donatie wil maken, kun je de webpagina bezoeken
.

BEZOEK DE WEBSITE VAN DE LILOU FOUNDATION