Vastgoed FinTech-bedrijf Haalt Ruim € 500.000 Op Voor Globale Uitbreiding

Vastgoed FinTech-bedrijf Haalt Ruim € 500.000 Op Voor Globale Uitbreiding

Max Property Group heeft een €500.000 aandeleninvestering van bestaande en nieuwe investeerders veiliggesteld in februari van 2021.

 

Max Property Group, de eigenaar en exploitant van het internationale vastgoed crowdfunding platform Max Crowdfund, kondigde vandaag aan dat het iets meer dan €500.000 aan aandeleninvesteringen heeft opgehaald van haar investeerdersbasis. Het geld zal worden gebruikt om Max Crowdfund internationaal uit te breiden.

Max Crowdfund kondigde in januari 2021 haar uitbreiding naar Nieuw-Zeeland aan en ligt op schema om Maxcrowdfund.co.nz op of voor 1 april 2021 te lanceren. Het bedrijf heeft sindsdien ook contracten getekend voor Zweden, het Verenigd Koninkrijk, en Australië als onderdeel van haar joint venture regeling.

 

"Wij zijn het enige crowdfundingplatform dat zich wereldwijd uitbreidt met behulp van een joint venture-model, voor zover wij weten. Ons doel is om Max Crowdfund gelanceerd te hebben in Nieuw-Zeeland, Australië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk tegen het einde van Q2 2021, en we zijn momenteel in vergevorderde gesprekken met geïnteresseerde partijen in de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Afrika, die we ook in de loop van 2021 willen lanceren," zegt COO Anne Visser.

Max Crowdfund is het eerste vastgoed crowdfunding platform dat gebruik maakt van blockchain technologie dat goedkeuring heeft gekregen van de financiële toezichthouders in Nederland en ze zijn hun software aan het aanpassen om te voldoen aan de nieuwe Europese Unie Crowdfunding regelgeving die in november 2021 van kracht wordt. De veranderingen zullen grensoverschrijdende transacties vergemakkelijken en het mogelijk maken dat zowel door vastgoed gedekte leningen als aandelenkansen in heel Europa op Max Crowdfund kunnen worden genoteerd. De nieuwe verordening zal ook een secundaire markt via een Bulletin Board mogelijk maken, waardoor de broodnodige liquiditeit voor vastgoedbeleggingsproducten wordt verschaft.

 

Max Crowdfund is reeds goedgekeurd door betalingsproviders waardoor het platform tegen het einde van Q2 2021 alle Europese valuta's zal kunnen accepteren, in lijn met de snelle uitbreidingsplannen van het platform.

"Max Crowdfund is vele mijlpalen aan het bereiken. Met tienduizenden wereldwijde gebruikers, financiële regelgeving van de EU, nieuwe landen die toetreden tot de joint venture regeling, en onze mogelijkheid om alle Europese valuta's te accepteren, verwachten we dat het platform de komende maanden en jaren exponentieel zal groeien," zegt Max Crowdfund's CTO, Erwin van Kekem.

Om de ontwikkelingen bij te benen heeft Max Property Group een Serie A aandelenronde voorbereid, met de intentie om €4,25 Miljoen op te halen. De fondsen zullen worden gebruikt voor de technische ontwikkeling van het platform en het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen bij de uitbreiding naar nieuwe rechtsgebieden.

 

De structuur voor de kapitaalronde is reeds opgezet. Max Property Group heeft in totaal 12.000.000 aandelen uitgegeven, waarvan 3.300.000 aandelen zijn toegewezen aan de coöperatie, de Max Property Coöperatie U.A. (MPC). MPC heeft op haar beurt 3.300.000 Max Property Group Aandeelcertificaten (MPGS) uitgegeven, die worden bijgehouden in een register van MPGS-houders en uiteraard worden geregistreerd op de blockchain. Elk aandeelcertificaat wordt in de serie A-ronde gewaardeerd op €2,50 en heeft hetzelfde stemrecht en recht op winstaandeel als normale aandelen.

Real Estate FinTech Company Secures €500,000 Investment For Global Expansion

Over Max Property Group

Max Property Group is opgericht door een groep vastgoedprofessionals die een visie delen om de vastgoedsector transparant en toegankelijk te maken voor iedereen. Na het persoonlijk financieren van een test case, hebben de oprichters verschillende investeringsfondsen opgezet in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Duitsland die meer dan €6M hebben opgebracht. Met als doel het investeringsproces te stroomlijnen en de toetredingsdrempels te verlagen, startte de groep met de ontwikkeling van het internationale vastgoed crowdfunding platform, Max Crowdfund.

Over Max Crowdfund

Max Crowdfund is sinds 2018 in ontwikkeling door Max Property Group. Het platform is een fintech middel dat het investeringsproces stroomlijnt door middel van automatisering en vastgoedinvesteerders verbindt met projectontwikkelaars. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om transparantie te waarborgen door alle investeringsmogelijkheden op de blockchain vast te leggen.

Max Crowdfund werd het eerste gereguleerde blockchain-aangedreven vastgoed crowdfunding platform in de wereld. Max Crowdfund mag momenteel vastgoedgesteunde leningen plaatsen die zijn aangevraagd door bedrijven die geregistreerd staan in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het platform heeft in totaal €1.709.000 opgehaald met een gemiddeld rendement van 7,92% sinds het in oktober 2020 is toegestaan om leningen van derden te plaatsen. Gebruikers van het platform kunnen investeren in vastgoed vanaf slechts €100 in lijn met de missie van het bedrijf, "Vastgoedinvesteringen toegankelijk maken voor iedereen".

 

Written by: Julia van der Kooij